Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Odprtje slikarske razstave učencev slikarske šole Brine Torkar

V ponedeljek, 27. maja 2019, smo v Galeriji Mestne knjižnice Grosuplje odprli zaključno slikarsko razstavo učencev Slikarske šole Brine Torkar. Zbrane na dogodku je uvodoma lepo pozdravila direktorica knjižnice Roža Kek, še poseben pozdrav je namenila županu dr. Petru Verliču, akademski slikarki Brini Torkar in seveda ustvarjalcem likovne umetnosti.

Povedala je, da se imajo v prostorih naše knjižnice vedno možnost s svojimi deli predstaviti naši domači ustvarjalci, poleg domačih avtorjev pa v prostorih knjižnice predstavljajo tudi uveljavljene avtorje iz slovenskega in tudi širšega evropskega, celo mednarodnega prostora. In ni le sama Galerija razstavni prostor, tudi ostali prostori knjižnice so neprestano zasedeni z različnimi ustvarjalci. »Likovna umetnost je tako v tem prostoru zaživela v polnem razmahu,« je še dejala ter povedala, da Slikarska šola Brine Torkar letos v Mestni knjižnici Grosuplje  zaključuje svojo 2. sezono, tudi razstavo te šole tako odpirajo že drugič.

Župan dr. Peter Verlič se je ob tej priložnosti vsem razstavljavcem lepo zahvalil, da so s svojimi čudovitimi deli napolnili ta prostor knjižnice, kjer si jih bomo lahko tudi ogledali. Prav tako se je za sodelovanje z našo občino lepo zahvalil njihovi mentorici Brini Torkar. Povedal pa je še, da se v Grosupljem obeta tudi nova kulturna dvorana. »Prav zdaj gremo v eno smelo načrtovanje novega objekta, ki bo prepuščen kulturi, tudi ustvarjanju,« je dejal.

Akademska slikarka Brina Torkar pa se je sprva županu dr. Petru Verliču in direktorici Roži Kek zahvalila za vso podporo. Hvala, ker imata posluh tudi za umetnike. Te šole sicer v Grosupljem ne bi bilo.

Sicer pa je povedala, da šola deluje že 9 let, drugo leto tudi v Grosupljem. Vizija in želja šole pa je, da bi se lahko razširila po vsej Sloveniji. »Likovno znanje lahko dobimo marsikje in predvsem volja, veselje, želja, vztrajnost, predanost posameznika je tisto, da lahko nekaj zraste, ker je slikarski proces v tem današnjem času še vedno nekaj zelo počasnega. A menim, da je ravno tukaj naša prednost in tudi potreba človeštva nasploh, da nas nekaj kot je slikanje malo ustavi, da nam pomaga ostriti naše oko, naše čute, da nam pomaga, da si prisluhnemo,« je še dejala, ob tej priložnosti pa vsem, ki so uspešno zaključili šolanje in se sedaj v knjižnici predstavljajo s svojimi deli, tudi podelila diplome.

Slikanje se lepo prepleta z glasbo. Ob odprtju razstave sta nam tako nekaj glasbe pričarali Sabina Benedik in Klara Gruden.   

Razstavo pa si lahko v Galeriji Mestne knjižnice Grosuplje ogledamo vsak dan v času odprtosti knjižnice.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=kOIdxD_mWr4

Oglejte si tudi