Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Tisto jesensko popoldne v Grosupljem z ŽPZ Biser in gosti

Če na tisto jesensko popoldne v soboto, 23. 11. 2019, slučajno niste bili z nami, ste zamudili pravi praznik zborovskega petja, druženja in dobre energije. Trije zbori, dve zborovodji in skoraj 80 pevk in pevcev v Grosupljem zapoje na enem koncertu zelo redko. Družbeni dom ni dobesedno pokal po šivih samo zaradi številnih pevk in pevcev, ampak tudi zaradi poslušalcev, saj je bila dvorana polna do zadnjega kotička.
Na nastop v Družbenem domu smo organizatorke, članice ženskega pevskega zbora Biser, povabile še dva kakovostna mešana zbora: mešani pevski zbor Leo Fortis Trebnje in mešani pevski zbor Prosavus. Prva dva zbora sta pela pod taktirko izkušenega zborovodje Fernanda Pabla Mejiasa, tretji zbor pa je pel pod vodstvom mladega in obetavnega Aljaža Bastiča. Vsak zbor se je predstavil s šestimi skladbami. 

 

Glasni levi iz Trebnjega so mlad zbor po stažu in energičnosti. Pokazali so, da znajo zapeti tudi zelo tiho in nežno, lahko pa so resnično glasni in pri tem poleg svojih glasilk uporabijo tudi okončine ter s svojo mladostno energijo razvnamejo poslušalce. 

 

Veseli smo, da smo imeli pri nas priložnost gostiti tudi pevke in pevce zbora Prosavus, ki je po stažu mlad zbor - skupaj pojejo šele tretjo sezono, a so poželi že precej nagrad in izjemno dobrih uvrstitev na regijskem, državnem in tudi na mednarodnem tekmovanju v Tuhlju. V Grosupljem so se predstavili s svojim tekmovalnim programom za naslednje regijsko tekmovanje.

 

Biserke smo odpele pester program: od zelo občutene uglasbene Pavčkove pesmi “Razpotje” in  prekmurske ljudske “Ne ouri, ne sejaj”, do uglasbene pesmi angleškega avtorja “Spring, the sweet spring”, kjer smo poslušalce z oponašanjem ptičjega petja in igranja na kozarce dobesedno prestavile v pomladanski gozd. Pesem smo v Grosupljem ob tej priložnosti premierno izvedle. In če otroci vprašajo, ali je bil to “play back” ali smo resnično pele, veš, da je bil namen dosežen in skladba odpeta, kot je treba. Sicer pa poleg petja tudi plesa in igranja na tolkala ni manjkalo. Tudi Biserke smo odpele program namenjen regijskemu tekmovanju

 

Pevski večer smo zaključili s skupno pesmijo, zabavno ženitveno ljudsko “Dajte, dajte”, ki zveni iz toliko grl še posebno mogočno. Seveda smo pevke poskrbele tudi za prigrizek in dobro kapljico po končanem koncertu in napekle toliko dobrot, da prav nihče ni odšel lačen ali žejen. 

 

Ob tej priložnosti se je ponovno pokazalo, da bi Grosuplje resnično potrebovalo prostor za kulturne prireditve, ki bo omogočal nastopajočim preoblačenje v garderobah (in ne v dvorani sami), obiskovalcem pa nudil dovolj prostora, dober pogled in dovolj svežega zraka za uživanje v kulturnem programu. Ampak, ker smo pevke in za nas velja “Kdor poje, zlo ne misli” – verjamemo in upamo, da se nam bo želja prej (in ne slej) tudi izpolnila. 

 

Lepo vabljeni na naš naslednji koncert v Grosuplje, ki bo takoj po novem letu in bo božično oziroma praznično obarvan. Spremljajte nas na naši facebook strani ŽPZ Biser, kjer boste o njem pravočasno obveščeni.

 

Zapisala: Petra Ravnik, ŽPZ Biser

Foto: Vasja Ambrožič

Oglejte si tudi