Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
5°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Kulturni dom Grosuplje sije v novi podobi

Kulturni dom Grosuplje je bil zgrajen že leta 1927, preuredili pa smo ga leta 1978, ko je objekt tudi postal kulturni dom. Vse od takrat predstavlja pomembno gibalo razvoja kulturnega življenja v naši občini. V njegovih prostorih delujejo naša kulturna društva ter drugi ustvarjalci in umetniki, hkrati pa občanke in občane vabi na ogled različnih prireditev, gledaliških, plesnih in drugih predstav, da se udeležimo koncertov ter drugih družabnih in izobraževalnih dogodkov.

Teh je bilo v zadnjem letu zaradi epidemije covida-19, ko je bilo naše družabno življenje žal zelo omejeno, le malo. Smo pa čas dobro izkoristili in v letošnjem letu je že precej dotrajan kulturni dom v svoji notranjosti zasijal v novi podobi.

Obnova je obsegala gradbeno obrtniška in inštalacijska dela ter nakup opreme. Zamenjali smo vrata, akustične talne, stenske in stropne obloge, oder, platno za projekcijo, notranjost kulturnega doma pa krasijo tudi nove zavese ter udobni sedeži.

V torek, 4. maja 2021, sta si Kulturni dom Grosuplje v novi podobi ogledala tudi župan dr. Peter Verlič in direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar ter se prepričala, da je notranjost doma po njegovi obnovi prijetna, udobna in moderna. Na ogledu sta se njima pridružila vodja investicije na občini Breda Tomšič in Luka Puš iz Zveze kulturnih društev Grosuplje. Posebej pa se veselimo, ko bodo oder spet lahko zavzeli nastopajoči ter dvorano napolnili navdušeni obiskovalci.

Vrednost investicije je znašala 496.393,92 evrov, obnovo je v višini 159.822,51 evrov financiralo tudi Ministrstvo za kulturo.

Jana Roštan

Oglejte si tudi