Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
12°C
JUTRI
14°C
4°C
Oceni objavo

KONCERT OB 10. OBLETNICI ŽENSKE VOKALNE SKUPINE BRINKE

V soboto, 11. maja 2019, se je v avli Osnovne šole Louisa Adamiča Grosuplje odvil 10. celovečerni koncert Ženske vokalne skupine Brinke. Koncerta so se udeležili številni prijatelji njihovega petja, med njimi tudi: župan občine Grosuplje dr. Peter Verlič, župan občine Ig Janez Cimperman, evropski poslanec Lojze Peterle, njegov asistent Andrej Černigoj, predsednica Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje Anita Ogulin, direktorica Univerze za tretje življenjsko obdobje Grosuplje Andreja Smolič in direktorica Mestne knjižnice Grosuplje Roža Kek.

Župan dr. Peter Verlič pa je s svojim voščilom Brinkam ob njihovem jubileju, 10-letnem ustvarjanju, koncert tudi uradno odprl. »Drage Brinke, res ste zvezde in zvezdnice,« je dejal ter povedal, da so s svojim čudovitim petjem, dobro voljo, pozitivno energijo prebudile občino Grosuplje in jo z nastopi na mnogih dogodkih, z mnogimi koncerti polepšale. »Od srca iskrena hvala za vse to. In iskrene čestitke. Ter seveda še veliko veliko uspešnih koncertov in še veliko veliko let muziciranja ter pesmi in petja,« jim je zaželel ter še enkrat iskreno čestital.

»Resje že cvete« je bila prva pesem, ki so nam jo zapele. Prav s to pesmijo so Brinke otvorile tudi svoj prvi koncert leta 2009.

In kako se je vse skupaj pravzaprav začelo? Bilo je leta 2009, ko sta se predsednica zbora Jolanda Ravnikar in zborovodkinja Tina Vahčič, ki se sicer poznata že 20 let, obe spraševali, iskali, kaj bi si želeli novega. In padla je ideja, da bi ustanovili žensko pevsko skupino. 31. januar je bil tisti datum, ko so se dekleta dobila, pod okriljem Kulturnega društva Šentjurski oktet, in rodile so se Brinke. Že meseca maja, torej natanko pred 10 leti, so tudi prvič nastopile. To je bilo v Mestni knjižnici Grosuplje, na fotografski razstavi. Sprva je skupino sestavljalo 7 deklet, potem so prihajale nove, a nikoli jih ni bilo več kot 12, tako imajo namreč določeno v statutu.

Ta večer pa so se tako s svojimi pesmimi spominjale svojih lepih nastopov, še posebej tistih prav posebnih, našla se je tudi kakšna zares zanimiva prigoda, te prijetne in čudovite spomine pa so delile z vsemi nami.

Prijetno, glasbeno, kulturno obarvan večer pa je bil tudi ravno prav zabaven in duhovit. Za to je poskrbel kar sam Peter Poles, ki je dogodek tudi povezoval.

Predstavnica Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, Območne izpostave Ivančna Gorica Nuša Čuček pa je Brinkam ob tej priložnosti podelila priznanje za dolgoletno delo in posameznim pevkam tudi Gallusove značke, bronaste, srebrne in zlate. Podeljena je bila tudi častna Gallusova značka, ki jo je prejela Biserka Jakopin. Jolanda Ravnikar, Marinka Vahčič in Vida Šega so prejele priznanje za 30 let aktivnega delovanja na področju vokalne glasbe, jubilejno priznanje je prejela tudi Tina Vahčič.

Ob koncu koncerta so sledile še številne zahvale, da je bil ta koncert lahko zares odlično izpeljan, da je bilo za Brinke vseh teh 10 let preprosto uspešnih.

https://www.youtube.com/watch?v=_W26txa2-_A

Oglejte si tudi