Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

EX-TEMPORE MLADIH 2014 – IZDELAVA MOZAIKA NA OGRAJI OB VHODU V KULTURNI DOM

V petek, 16. 5. 2014 od 8:30 do 12:30 ure bo pred Kulturnim domom Grosuplje potekal EX-TEMPORE MLADIH 2014. IZDELAVA MOZAIKA NA OGRAJI OB VHODU V KULTURNI DOM Grosuplje bo potekala v okviru območnega srečanja mladih likovnih ustvarjalcev, katerim bosta mentorja Joanna Zając-Slapničar in Aljaž Vidrajz.

 

Joanna Zając-Slapničar je leta 2004 diplomirala na Akademiji za likovno umetnost v Poznaniu na Poljskem. Med oktobrom in decembrom 2003 je v okviru programa CEEPUS študirala na oddelku za grafiko Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani, od leta 2007 pa je na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost vpisana na podiplomski študij (smer video). Je članica Družstva umetnikov na Poljskam (ZPAP) in Društva likovnih umetnikov Ljubljana (DLUL). Od leta 2006 živi v Sloveniji. Ustvarja v akvarelni tehniki, v jajčni temperi, fotografira, dela grafike, grafične projekte in video. Na XLIII. mednarodnem slikarskem ex-temporu PIRAN 2008 je prejela nagrado za najboljši akvarel. Razstavljala je na Poljskem, Danskem, v Sloveniji, Italiji in Švici. Živi in dela v Sloveniji.

 

Aljaž Vidrajz je diplomiral na šoli mozaika in mozaične umetnosti v Spilimbergu-Italija (Scuola mosaicisti del Friuli), ki velja za najboljšo šolo mozaika v svetovnem merilu. Specializiran je  za izdelavo mozaikov, vitražev (gotskega stekla) in terazza ter organizacijo izobraževanja iz teh področij. Takoj po študiju in vrnitvi domov je ustanovil Zavod Modri oblak. Mojster Italijanskega mozaika takole razmišlja: »Mozaik ni samo umetnost, je dosti več kot to. Je način razmišljanja, način videnja harmonije v urejenem neredu, je poezija v marmorju in steklu.«

 

ZKD Grosuplje in JSKD OI Ivančna Gorica ob jubilejnem letu zveze – 40 let delovanja – sta omenjeni projekt, ki bo krasil vhod v Kulturni dom Grosuplje, načrtovala že dobro leto. Po dogovorih smo izbrali mentorja delavnice in zdaj smo v pričakovanju barvnih odtenkov, ki bodo uvodna poezija v vhod Kulturnega doma oz. kulturno doživetje v njem. Tako bo obletnica obeležena trajno. V delavnici bodo likovno ustvarjali prijavljeni šolarji, ustvarjalci iz OŠ občin Dobrepolje, Grosuplje in Ivančna Gorica. Če bosta strokovna mentorja mladih ugotovila, da je ograja prevelika za mlade, bomo k izvedbi povabili tudi člane likovnih skupin Paleta KD Teater in likovno skupino Društva za ITŽO.

JSKD OI Ivančna Gorica in ZKD Grosuplje

Oglejte si tudi