Logo MojaObčina.si

Grosuplje

DANES
22°C
9°C
JUTRI
20°C
8°C
Deli
828

Čistilna akcija na Polici pri Grosupljem

V soboto, 13.4.2019 je na Polici pri Grosupljem potekala čistilna akcija v kateri je sodelovalo več posameznikov, ki so si vzeli prosti čas in pomagali čistiti odpadke, ki so jih posamezniki odvrgli namenoma ne da bi jih sami pospravili za seboj.

Na žalost se je tudi letos pokazalo, da se stanje na področju odlaganja odpadkov v naravi ni kaj dosti izboljšalo. Na določenih lokacijah se je stanje celo poslabšalo.

Divje odlagališče je mesto v naravi, kjer so neprimerno odloženi odpadki, ki povzročajo škodo okolju. Divja odlagališča zelo škodljivo vplivajo na okolje, saj onesnažujejo podtalnico, kvarijo videz pokrajine in kakovost življenja vseh živih bitij, negativno vplivajo na zrak in prst.

Krajevna skupnost Polica se vsem sodelujočim iskreno zahvaljuje za njihov trud in delo, ki so ga vložili z namenom čiščenja odpadkov. Zaradi takšnih posameznikov ohranjamo naravo bolj čisto in brez odpadkov.

Pravno stanje pa je malo bolj zapleteno. V povezavi z odlaganjem nedovoljenih odpadkov je institucija, ki to preverja in nadalje ureja inšpekcija. Ob tem pa je potrebno povedati tudi, da je izjemno težko dokazati, kdo je odložil nedovoljene odpadke v naravo. Tudi samo beseda nekoga ne zadostuje, ampak so ta po potrebni dokazi, če jih nekdo poseduje. Seveda se v primeru, da se storilca odkrije lahko izreče globa zaradi nepravilnega ravnanja z komunalnimi odpadki, ampak le-ta je določena z vsakim predpisom lokalnih skupnosti.

Še naprej se bomo morali aktivno udejstvovati na tem področju, predvsem pa širšo javnost osveščati o pomenu čistega okolja. Čisto okolje ni pomembno samo za lokalne prebivalce temveč za celoten ekosistem.

Zapisal:

Krajevna skupnost Polica

Jan Einspieler, dipl. manag. tran. log.
Tajnik KS

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi