Logo MojaObčina.si

Grosuplje

JUTRI
13°C
5°C
PON.
11°C
5°C
Mandala Tempelj, Jana Pucelj, s.p.
Deli
Izobraževanje

Mandala Tempelj, Jana Pucelj, s.p.

Predstavitev

Mandala Tempelj, ki ga vodi Jana Pucelj, se ukvarja z različnimi izobraževanji in dogodki, kot so joga večeri, delavnice risanja mandal, meditacijami.

 

"Vsak dan je priložnost za nov začetek, saj v življenju ni pomembno kolikokrat padeš, ampak da se pri vsakem padcu pobereš in greš naprej."

 

JOGA

Joga ni le vadba, ampak način življenja oziroma življenje samo. Joga sutre so temelj joge, ki niso navodila za joga vadbe, ampak vodnik za življenje. Opisujejo, kakšne ovire imamo na poti k razsvetljenju oz. radostnemu življenju, srčnosti, ljubezni, notranjemu miru. Ovire so v svoji naravi blagoslovi, smerokazi, ki kažejo, kje so potrebni popravki smeri.

  • Kaj moj um ponovno projecira?
  • Zakaj ga ne morem utišati?
  • Zakaj sem tako utrujena?

 

“Yoga doesn’t care about what you have been; yoga cares about the person you are becoming.”

— Aadil Palkhivala, Fire of Love

 

Joga večeri v mesecu maju so vsako sredo ob 20.00 v Domu obrtnikov Grosuplje v drugem nadstropju. Tema meseca je ljubezen. Tečaj čudežev nas uči pomena ljubezni (iz knjige: A Course in Miracles, Helen Schucman), tako da skuša odstraniti blokade, ki nam preprečujejo, da bi se zavedali prisotnosti ljubezni, ki je naša naravna dediščina. Podobno vlogo ima v našem življenju joga, saj nas uči ljubezni do sebe, ljubezni do drugih, ljubezni do okolice. 

 

 

MANDALE

Mandale je simbol, ki označuje oziroma prikazuje praktično vse v vesolju, v obstoju. Beseda mandala v sanskrtu pomeni sveti krog. Govori o odnosih med mikro in makrokozmosom in se povezuje molitvijo, meditacijo, zdravljenjem, podporo. Pogled v naravo in njene oblike nas vedno znova opozori na sveto geometrijo in mandale. Pogled skozi zgodovino pa kaže na prisotnost te simbolike pri vseh ljudstvih v vseh časih.

 

"You are the artist of your life don't give the paintbrush to anyone else."

 

Mandale so duhovni zemljevidi k višjemu in višjemu zavedanju. Lahko nas zdravijo, vodijo in podpiraju pri uresničevanju našega najvišjega potenciala. Meditacija z mandalami nas pelje v nove svetove, kjer lahko dosegamo svoj najvišji potencial.

 

"V neskončnosti življenja, kjer sem, je vse popolno, celovito. Ne verjamem več v stara prepričanja o omejitvah in pomanjkanju – sedaj izberem videti sebe, kot me vidi vesolje – popolno in celostno."

 


.

Mandala Tempelj, Jana Pucelj, s.p. Mandala Tempelj, Jana Pucelj, s.p. Mandala Tempelj, Jana Pucelj, s.p. Mandala Tempelj, Jana Pucelj, s.p. Mandala Tempelj, Jana Pucelj, s.p. Mandala Tempelj, Jana Pucelj, s.p. Mandala Tempelj, Jana Pucelj, s.p. Mandala Tempelj, Jana Pucelj, s.p. Mandala Tempelj, Jana Pucelj, s.p. Mandala Tempelj, Jana Pucelj, s.p.

Zadnje vsebine