Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
2°C
PON.
12°C
1°C
Oceni objavo

TEST HOJE NA 2 KM V STANJEVCIH

TEST HOJE NA 2 KM

Preizkus hoje na 2 km bo v naši občini v četrtek, 23.09.2021 pri kulturnem domu v Stanjevcih, ob 17.00 uri.

Preizkus hoje na 2 km je namenjen vsem odraslim, starim od 20 – 65 let, ki bi radi preverili svojo telesno zmogljivost, še posebej pa tistim, ki imajo prekomerno telesno maso in so nezadostno telesno dejavni.

Preizkus hoje na 2 kilometra je namenjen zdravim osebam, starim od 20 do 65 let brez prisotne kronične bolezni ali stanja in osebam z normalno ali prekomerno telesno maso (ITM do 39), ki so sicer zdravi (brez prisotne kronične bolezni ali stanja).

Za Preizkus hoje na 2 km prijava ni potrebna, odpade v primeru sunkovitega vetra in močnega naliva.

Potek:

Na zbirnem mestu vas pričaka ekipa, tam izpolnite 2 lista (1 vprašalnik o zdravstvenem stanju in 1 testni listek kamor zapišete ime in priimek, starost ter vašo težo in višino, mi pa zapišemo čas odhoda, prihoda in utrip ob prihodu - ta listek ostane potem pri nas).

Pred testom se vam zmeri krvni tlak, če ga lahko opravljate, nato dobite vsa potrebna navodila za progo. Pred štartom je ogrevanje in nato pot v eno smer 1 km in nazaj prehodite hitro kot zmorete v enakem tempu, vmes se ne pogovarjate in ko prispete na cilj, vam izmerimo utrip srca ter zapišemo čas prihoda.

Sledi nadomeščanje tekočine, vaje za ohlajanje in razlaga vaših rezultatov. Nekje 90 do 120 minut lahko planirate časa pri nas - odvisno od udeležencev.

Dobro je upoštevati, da se 2 uri pred testom ne pije kave in ne kadi ter izogiba obilnemu obroku. Bodite udobno oblečeni in obuti ter brez ali s čim manj moteče prtljage (torbice itd.).

Knjižica z vsemi termini testov hoje širom Slovenije in nekaj priporočil za gibanje vam je dostopna na:

http://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/publikacije-datoteke/zgdz_knjizica_2019.pdf, dobite jo lahko tudi pri nas na testu hoje.

Več informacij za Preizkus hoje na 2 km prejmete pri: Mitja Dišič, mag.kin. (mitja.disic@zd-ms.sii; 031 644 639).

 

V A B L J E N I  !

Oglejte si tudi