Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

Obvestilo - nova predsednica Društva Downov sindrom Slovenija

Konec avgusta so člani Društva Downov sindrom Slovenija na izrednem zboru članov  za novo predsednico društva izvolili dr. Valerijo Bužan, doktorico psihologije, specialistko klinične psihologije, za podpredsednico društva pa dr. Jano Šelih.

Dr. Valerija Bužan že več kot tri desetletja svoje delo posveča osebam s posebnimi potrebami, dolga leta kot direktorica Centra za usposabljanje, delo in varstvo Dolfke Boštjančič v Dragi, bila je članica različnih delovnih skupin iz tega področja, v zadnjih letih pa dela v Centru za duševno zdravje otrok in mladostnikov in v Razvojni ambulanti v Zdravstvenem domu dr. Franca Ambrožiča Postojna. Bila je tudi dolgoletna predsednica Skupnosti organizacij za usposabljanje Slovenije, predsednica Socialne zbornice Slovenija, je pa tudi že drugi mandat podpredsednica EASPD (Evropsko združenje izvajalcev socialnih storitev).

Širši javnosti je morda bolj poznana po pobudi o odprtju gostilne Druga violina na Starem trgu v Ljubljani, kjer so zaposlene osebe z motnjo v duševnem razvoju. Gostilna Druga violina je primer dobre prakse, kjer se na praktičen način izvaja Zakon o socialnem vključevanju invalidov, ki poudarja čim bolj samostojno in neodvisno življenje ter vključevanje invalidov v skupnost.

Kot novo izvoljena predsednica Društva Downov sindrom Slovenije se bo še naprej neomajno in neutrudno trudila uresničevati cilje in ideje društva, katerih namen je, da osebe z Downovim sindromom živijo svoje življenje na način, da  so  vključene v skupnost in ne na rob družbe.

Na društvu je od septembra dalje zaposlena Nataša Tanko, ki bo skrbela za organizacijski del delovanja društva in delala na projektu Spodbujanje socialne vključenosti otrok in mladih s posebnimi potrebami v lokalno okolje, na katerem si je Društvo za Downov sindrom Slovenije zadalo izdelati turistični vodič za mesto Ljubljana za osebe z motnjo v duševnem razvoju.

Z lepimi pozdravi, Nataša Tanko

Downov sindrom Slovenija
društvo za kakovostno življenje
ljudi z Downovim sindromom


Samova 9, 1000 Ljubljana; T: 
064 229 910;

downov-sindrom.si

facebook.com/downov.sindrom.slo

Oglejte si tudi