Logo MojaObčina.si

Gornji Petrovci

JUTRI
30°C
18°C
SOB.
28°C
15°C
887

Zagotavljanje toplega obroka za učence in dijake, za katere je v času zaostrenih epidemioloških razmer organizirano izobraževanje na daljavo po okrožnici MIZŠ z dne, 04.11.2020 – poziv učencem in dijakom

Zagotavljanje toplega obroka za učence in dijake, za katere je v času zaostrenih epidemioloških razmer organizirano izobraževanje na daljavo po okrožnici MIZŠ z dne, 04.11.2020 – poziv učencem in dijakom

 

Učence in dijake s prebivališčem v Občini Gornji Petrovci obveščamo, da bo v času zaostrenih epidemioloških razmer, ko je organizirano izobraževanje na daljavo, na OŠ Gornji Petrovci zagotovljen topli obrok.

Brezplačni topli obrok pripada učencem in dijakom, pri katerih povprečni mesečni dohodek na osebo, ugotovljen v odločbi o otroškem dodatku ali državni štipendiji ali odločbi na podlagi vloge za priznanje pravice do subvencije malice ali kosila ne presega 382,82 € (3. dohodkovni razred otroškega dodatka oziroma 2. razred državne štipendije). Brezplačni topli obrok pripada tudi učencem in dijakom, ki so nameščeni v rejniško družino.

Učenci in dijaki se na topli obrok prijavijo preko šole, ki jo obiskujejo, le-ta pa za učence, ki so prijavljeni na šolsko kosilo, upravičenost do brezplačnega obroka preveri v CEUVIZ. Šole zbrane podatke o prijavah posredujejo občini, ki na podlagi zbranih potreb organizira pripravljanje in distribucijo toplega obroka za svojo lokalno skupnost.

S prijavo učenci in dijaki privolijo, da občine in šole podatke uporabijo za organizacijo priprave in prevzema toplega obroka.

Učenci in dijaki oziroma njihovi starši topli obrok prevzamejo na OŠ Gornji Petrovci. Izjemoma občina za učence in dijake, ki obroka ne morejo prevzeti, organizira dostavo toplega obroka na dom.

Sredstva za zagotovitev toplega obroka se zagotovijo iz državnega proračuna. Ceno toplega obroka, ki vključuje strošek dostave in način izplačila sredstev, s sklepom določi ministrica pristojna za izobraževanje.

 

Franc Šlihthuber,

župan

 

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi