Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
8°C
JUTRI
21°C
7°C
Oceni objavo

O delavnici Zdravo živim

Občina Gornji Petrovci je v sodelovanju s Centrom za krepitev zdravja – ZD Murska Sobota organizirala brezplačno delavnico Zdravo živim, katere rdeča nit je bila - zdrav življenjski slog. Predavatelj Tomislav Lilek nam je predstavil kako krepiti in ohranjati svoje zdravje ter kako pomembno je skrbeti za zdravje in dobro počutje tekom celega življenja, ne le takrat, kadar zbolimo ali pridemo v tretje življenjsko obdobje. Kajti preventivni ukrepi in postopni koraki pri uvajanju zdravih navad, kažejo pozitivne rezultate na dolgi rok, s katerimi lahko bistveno prispevamo k preprečevanju in pravočasnemu zdravljenju kroničnih bolezni ter nam omogočajo, da živimo bolj kvalitetno življenje.

 

Vsem, ki se tokratne delavnice niste udeležili, predajamo nekaj koristnih informacij, na podlagi katerih vam priporočamo, pa naj se sliši še tako samoumevno – prehranjujte se zdravo (čim več zelenjave, vode in bogatih hranil), veliko se gibajte (ne le ob delu, temveč tudi prostočasno – tek, hoja, ples, plavanje, kolesarjenje, …), privoščite si dovolj spanja, hodite na preventivne preglede (Svit, Dora, Zora, …), upoštevajte varnostne smernice sončenja, izogibajte se slabim razvadam (alkohol, cigareti, droge, virtualni svet, …), ki velikokrat vodijo v zasvojenost. Priporočljivo je tudi, da dobre navade prenašate na druge, v prvi vrsti na svoje otroke in družino.

 

Center za krepitev zdravja nam v sklopu osebnega zdravstvenega zavarovanja nudi kvaliteten program delavnic na skupinski, kot tudi na individualni ravni. Več  o njihovem delovanju si lahko preberete na spletni strani https://ckz.zd-ms.si/programi ali se pozanimate pri vašem osebnem zdravniku.

 

Občina Gornji Petrovci vam bo tudi v prihodnje omogočila udeležbo na skupinskih delavnicah, zato vas vabimo  k nadaljnjemu spremljanju in udeležbi.

Oglejte si tudi