Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
20°C
6°C
Oceni objavo

Odpadki iz gospodinjstev

Pri pospravljanju, prenovi in vsakodnevnih opravilih se v gospodinjstvih pogosto srečamo s kosovnimi odpadki. Med kosovne odpadke sodijo: leseno, oblazinjeno in stavbno pohištvo, sanitarna oprema, kovinski predmeti, električne in elektronske naprave, ostali kosovni odpadki kot so vzmetnice, vrtna oprema, igrače, športni rekviziti in podobno.

Kosovni odpadki sodijo v zbirni center, ki je občanom Občine Gornji Petrovci na voljo na v Šalovcih ob čistilni napravi. Zbirni center je odprt ob sredah med 14. in 17. uro, v petek med 9. in 12. uro ter vsako prvo soboto v mesecu med 9. in 11. uro.

Občanke in občane pozivamo, da kosovnih odpadkov nikar ne odlagajo na ekoloških otokih. Le-ti so namenjeni zgolj prepuščanju mešane embalaže, papirja in stekla.

Gospodinjstva v individualnih stanovanjskih hišah,vključena v odvoz mešanih komunalnih odpadkov, imate v okviru potrjene cene zbiranja odpadkov možnost odvoza kosovnih odpadkov na klic enkrat letno do dveh kubikov. Storitev naročite tako, da izpolnite naročilnico za odvoz kosovnih odpadkov na klic in jo pošljete na naše podjetje. Spletno naročilnico najdete na naši spletni strani, v mobilni aplikaciji Saubermacher-Komunala ali pa jo izpolnite na sedežu našega podjetja.


Mobilna aplikacija Saubermacher – Komunala vam poleg naročila kosovnih odpadkov in ostalih storitev omogoča tudi storitev obveščanja o odvozu odpadkov s potisnimi sporočili, informacije o zbirnem centru, uličnih zbiralnikih za zbiranje rabljenih oblačil in odpadnega jedilnega olja. Uporabnikom mobilne aplikacije je na voljo tudi pregled odprtih obveznosti in plačanih računov, možnost identifikacije v zbirnem centru s pomočjo QR kode ter prejemanja obvestil in novic.

Pohvaliti velja vedno večjo vključenost gospodinjstev v Občini Gornji Petrovci v storitev odvoza bioloških odpadkov. V kolikor sami še nimate zabojnika za biološke odpadke, ga lahko prevzamete na sedežu našega podjetja: Noršinska ulica 12, 9000 Murska Sobota. Storitev zbiranja bioloških odpadkov se zaračuna v skladu z veljavnim cenikom občine, odvoz pa se vrši v skladu z letnim urnikom odvoza, od aprila do konca oktobra enkrat tedensko, od novembra do konca marca pa enkrat na 14 dni.


Hvala, da nam pomagate ustvarjati zdravo okolje.

Saubermacher - Komunala Murska Sobota d. o. o. 

 

Oglejte si tudi