Logo MojaObčina.si
DANES
1°C
-5°C
JUTRI
-1°C
-4°C
Oceni objavo

Nagradni fotonatečaj #LjubimGore 2022

Planinska zveza Slovenije tudi letos z uredništvom Planinskega vestnika in v sodelovanju s podjetjem CEWE razpisuje nagradni fotonatečaj #LjubimGore, ki poteka do vključno 1. oktobra 2022. Sodelujte v fotonatečaju za najboljšo planinsko fotografijo in se potegujte za lepe nagrade podjetja CEWE. Vsak udeleženec natečaja prejme bon v vrednosti 10 evrov za naročnino na Planinski vestnik.

Planinski svet nudi številna doživetja in ljubitelji gora želijo pohodniške zgodbe ter občudovanja narave odnesti tudi v dolino. Najpogostejši način zaobjetja tega sveta je s pomočjo fotografije in ravno za te občudovalce gora s fotoaparatom v rokah uredništvo Planinskega vestnika skupaj s Planinsko zvezo Slovenije in podjetjem CEWE organizira fotonatečaj z naslovom #LjubimGore.

Na natečaj lahko prijavijo fotografije s tematiko iz gorskega sveta, njegovih naravnih in kulturnih lepot ter dejavnosti človeka v njem.  Znamenita Knafelčeva markacija letos praznuje 100 let, prihodnje leto pa bomo praznovali 70 let Slovenske planinske poti. Naj bodo vaše fotografije v znamenju obletnic.

Natečaja se lahko udeležijo vsi, ki jim fotografiranje ni edina ali poklicna dejavnost, razen članov uredniškega odbora Planinskega vestnika in njegovih zunanjih sodelavcev.


Vsak udeleženec natečaja lahko predloži do tri fotografije v najvišji ločljivosti (priporočena ločljivost slik je 300 dpi). Pošljite jih na elektronski naslov fotonatecaj@pzs.si do 1. oktobra 2022 in v sporočilu navedite svoje podatke (ime, priimek, e-poštni naslov) in kratek opis fotografije.

 

Ocenjevalna komisija bo izbrala tri najboljše fotografije (od posameznega avtorja samo eno) in jih nagradila:

1. nagrada: XL CEWE FOTOKNJIGA, trde platnice, fotopapir mat (26 strani) + naročnina na revijo

Planinski vestnik za leto 2023

2. nagrada: Fotoplatno 60 x 40 cm + naročnina na revijo Planinski vestnik za leto 2023

3. nagrada: A3 stenski koledar + naročnina na revijo Planinski vestnik za leto 2023


Vsak udeleženec bo prejel bon v vrednosti 10 € za naročnino na Planinski vestnik za leto 2023.

Vse nagrajene fotografije bodo v velikem formatu objavljene v Planinskem vestniku in razstavljene v Slovenskem planinskem muzeju.

Vabljeni, da k sodelovanju povabite tudi svoje prijatelje na družabnih omrežjih in svoje najljubše planinske fotografije v ta namen opremite z #LjubimGore, seveda pa ne pozabite izbora najboljših pravočasno poslati na e-naslov fotonatečaja.

Oglejte si tudi