Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
8°C
JUTRI
21°C
7°C
Oceni objavo

Nacionalna kampanja "Nisi okej? Povej naprej"

Prva nacionalna kampanja proti stigmatizaciji duševnega zdravja „Nisi okej? Povej naprej“, ki poteka na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ).

Cilj kampanje je znižati stopnjo stigmatizacije težav v duševnem zdravju in spodbuditi k iskanju ustrezne pomoči. Večinski delež pozornosti aktivnosti kampanje je usmerjen v populacijo mladih, saj so trenutne razmere še posebej negativno vplivale na njihov vsakdan in posledično tudi na njihovo duševno zdravje.

V ta namen je zaživela nova spletna stran www.nisiokejpovejnaprej.si in Instagram profil https://www.instagram.com/nisiokejpovejnaprej/. Tu bomo redno objavljali sezname virov pomoči, različne tehnike sproščanja, delavnice, ki se jih mladi lahko udeležijo, osebne zgodbe naših ambasadorjev itd. Vse, kar lahko pripomore k boljšemu duševnemu zdravju mladih.

Pripravljamo tudi uporabna gradiva (letaki in plakati), nekateri plakati pa so že na voljo na naslednji povezavi: https://nisiokejpovejnaprej.si/o-nas/uporabna-gradiva/.

Duševno zdravje je valuta prihodnosti, v katero je potrebno intenzivno vlagati. Naši mladi morajo v tem trenutku vedeti, da v svojih občutjih niso sami in da pomoč obstaja. To jim moramo sporočiti vsi.

 

Nacionalni inštitut za javno zdravje/

National Institute of Public Health

 

Trubarjeva 2, SI-1000 Ljubljana

t   +386 1 2441 494+386 1 2441 670

f   +386 1 2441 447

pr@nijz.si

www.nijz.si

Podatkovni portal NIJZ

 

Oglejte si tudi