Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

Začetek projekta "Vzdrževanje kmetijske krajine za ptice in metulje na Goričkem ali na kratko Gorička krajina".

Javni zavod Krajinski park Goričko je s partnerjema Društvom za opazovanje in proučevanjem ptic Slovenije in Kmetijsko gozdarsko zbornico Slovenije – Zavodom Murska Sobota v decembru 2017 začel z izvajanjem projekta Vzdrževanje kmetijske krajine za ptice in metulje na Goričkem ali na kratko Gorička krajina. Sredstva v višini približno 1,8 milijonov evrov prispevata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija. V obdobju štirih let bomo v Krajinskem parku Goričko z različnimi aktivnostmi izboljšali stanje na 187 ha površin v območju Natura 2000.

Prva aktivnost, katero že izvajamo, je odstranjevanje bele omele in obrezovanje dreves v travniških, visokodebelnih sadovnjakih.

 

Vsi zainteresirani lastniki visokodebelnih sadovnjakov na območju Krajinskega parka Gorička, ki bi želeli opraviti odstranitev bele omele in pomladitveno rez na jablanah in hruškah starih sort, kontaktirajte Javni zavod Krajinski park Goričko, Grad 191 na 02-551-88-68 od ponedeljka do petka med 08.00-14.00 uro ali na e-mail povezave: tadej.tornar@goricko.info,  jani.gasparic@goricko.info.

 

Več informacij o projektu Gorička krajina lahko dobite na strani JZ Krajinskega parka Goričko, www.park-goricko.org, pod zavihkom projekti – Gorička krajin.

 

Oglejte si tudi