Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
2°C
ČET.
14°C
4°C
Oceni objavo

POČITNICE V LJUBLJANI

Ste pomislili na počitnice v Ljubljani in Osrednjeslovenski regiji?

 

Letošnja negotova situacija je obenem priložnost, da Slovenci pobliže spoznamo svojo državo in uvidimo, kakšno prednost imamo, da lahko za popoldne ali vikend skočimo v kraj, ki v svetu velja za enega izmed najbolj vrednih obiska! Ljubljana se je namreč tudi letos uvrstila med najbolj priporočene dopustniške destinacije po mnenju prestižnih svetovnih medijev. Ker Slovenci prestolnico najpogosteje obiščejo le, ko imajo določene opravke, svetujemo, naj le podaljšajo postanek za kak dan ali dva. Jeseni in v prazničnem decembru je še posebej privlačna, ponudba pa je raznovrstna in primerna za obiskovalce vseh starosti in okusov. V Ljubljani, eni najbolj zelenih  prestolnic na svetu, se odpravite na sprehod ob Ljubljanici ali tek čez park Tivoli, kjer si boste misli spočili ob pogledu na barve jesenskega listja. Tistim, ki dajete prednost udobju, pa svetujemo vožnjo z ladjico, ki odstira pogled na mesto z druge perspektive. Ko je mesto praznično okrašeno, je pogled z ladjice še posebej romantičen.

Za ljubitelje kulture je najbolj priporočljiv nakup Ljubljanske turistične kartice, ki omogoča, da doživite mesto in še del regije praktično vsevprek: od vodenega ogleda, vstopa v preko 20 muzejev in galerij, vožnje s turistično ladjico, električnim vlakcem Urbanom in mestnim prometom LPP, do obiska živalskega vrta, term Snovik, Arboretuma v Volčjem Potoku in še bi lahko naštevali. Ljubljana bo presenetila tudi ljubitelje gastronomije – ste vedeli, da lahko tu poskusite eksotično hrano z vseh koncev sveta ali pa degustirate slovenska vina v Grajski vinoteki z najlepšim razgledom? Prestolnico tudi težko zapustite brez obiska BTC City, kar bo še posebno aktualno v prihajajočem prazničnem obdobju. 

Morda mesto ni prva misel, ko načrtujete oddih z otrokom, a Ljubljana je za družine idealna: toliko raznolike ponudbe, kot je ponuja, boste le stežka našli drugje v Sloveniji. Poleg poučnih iger v Minicityju in kopanja v Atlantisu lahko družine obiščejo še številna igrišča, kopališča, koloparke, bmx steze in pumptracke, pa Hišo iluzij, Hišo eksperimentov, Woop trampolin park, živalski vrt in druge ponudnike. In kako motivirati otroke? Svetujemo obisk mamljive slaščičarne ali pa štetje zmajev ob poti - v Ljubljani jih je precej. Če težje hodite ali ste z majhnimi otroki, ustavite električno vozilo Kavalir za brezplačen prevoz znotraj za motorni promet zaprtega mestnega jedra.

Najlepša doživetja nas praviloma ne čakajo na načrtovanih poteh, zato je letos priložnost, da si namesto mestnega oddiha čez mejo raje privoščite kakšnega v naši lepi Sloveniji. Turizem Ljubljana ponuja več paketov z nočitvijo in različnimi aktivnostmi v Ljubljani in Osrednjeslovenski regiji in enodnevna doživetja, da bo vsakdo nekaj našel zase in svoje najbližje ter zaključil letošnje leto karseda prijetno. Več na www.visitljubljana.com.

Nina Kosin

Vodja odnosov z javnostmi

 

Turizem Ljubljana
Krekov trg 10, 1000 Ljubljana, Slovenija
T 01 306 45 93
M 031 878 693

E nina.kosin@visitljubljana.si

Foto: Turizem Ljubljana - arhiv

 

Oglejte si tudi