Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-2°C
Oceni objavo

Stopimo na avtobus!

Tudi letos Turizem Bled v tesnem sodelovanju s Turističnim društvom Gorje in ob pomoči Občine Bled organizira avtobus, ki bo blejske vasi povezal med seboj in s sotesko Vintgar, Zatrnikom in Pokljuko. Lani je bil takoimenovani shuttle bus izjemno uspešen, stal je le en evrov, uporabljali so ga tako turisti in obiskovalci Bleda kot tudi domačini, ki jim je prav tako namenjen.

Prav zaradi velikega lanskega uspeha letos uvajamo še dodatno linijo, tako da bosta med 15. junijem in 15. septembrom vozila dva avtobusa, in sicer na zeleni in na modri liniji. Tudi letos bo vozovnica stala en evro, za goste, ki na Bledu nočijo vsaj tri dni in imajo kartico Julijske Alpe: Bled, pa bo vožnja brezplačna.

Modra linija bo povezala Zasip, Bled, Gorje, Vintgar, Krnico, Zatrnik in Pokljuko in bo krožna, zelena pa Bohinjsko Belo, Koritno, Ribno, Selo, Bodešče, Bled, Vintgar in Gorje. Oba avtobusa bosta vozila tudi na Blejski grad.

Lani je avtobus na dan prepeljal med 120 in 260 ljudi.

Modra linija vozi tudi na Pokljuko, vendar bo avtobus med 17. in 21. junijem zaradi del na državni cesti vozil le do Zatrnika.

Oglejte si tudi