Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-2°C
JUTRI
10°C
2°C
Oceni objavo

Nagradni izlet za 2. Ga

V ponedeljek zvečer, 11. 4. 2016, smo se dijaki 2. Ga Ekonomske gimnazije in srednje šole Radovljica odpravili v Strasbourg. Ekskurzija je bila nagrada za lanskoletne šolske uspehe.

 

Po odhodu ob devetih zvečer je sledila dolga vožnja. Po nekaj postankih smo končno prispeli v Francijo in zelo hitro v Strasbourg, saj mesto leži takoj ob meji.

Najprej smo si ogledali Evropski parlament. Najprej so nas pred vstopom v zgradbo zaradi varnostnih razlogov temeljito preverili, nato pa je sledil ogled in predavanje slovenske poslanke Tanje Fajon. Sam sem ji podaril tudi zahvalno darilo. Nato je sledil ogled samega mesta, ki je bil zelo zanimiv.

Po ogledu in kosilu smo se odpravili v hostel, ki pa se je nahajal v nemškem mestu Baden-Baden. Zato smo še enkrat prečkali mejo in prispeli do hostla. Naslednji dan zjutraj smo po zajtrku že kmalu odšli. Ogledat smo si šli cerkev, v kateri je deloval tudi Primož Trubar. Naša pot je vodila v mesto Tübingen. Po ogledu mesta in okusnem kosilu smo nadaljevali pot proti gradu Hohenzollern. Nekateri so šli na ogled gradu, drugi pa smo čas preživljali na parkirišču pod gradom. Nato se je začela dolga vožnja domov. Nekateri so izkoristil čas za spanje, drugi pa smo se pogovarjali. V Radovljico smo prispeli zgodaj zjutraj in se še istega dne ob deseti uri polni dobre volje že udeležili pouka.

 

Miha Pristov, 2. Ga

Oglejte si tudi