Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
1°C
NED.
12°C
-2°C
Oceni objavo

Obvestilo o omejeni uporabi tekaških prog in posebni prometni ureditvi v času priprav in izvedbe BMW IBU svetovnega pokala v biatlonu na Pokljuki

V času priprav in izvedbe BMW IBU svetovnega pokala v biatlonu 2023, ki bo potekal od 4. do 8. januarja 2023 na Pokljuki, bo na Rudnem polju veljalo nekaj posebnih režimov glede uporabe smučarsko-tekaških prog, parkiranja in dostopa. Organizacijski odbor Pokljuka je skupaj s Športnim centrom Triglav Pokljuka pripravil celovit načrt ureditve, ki bo čim bolj prijazen za obiskovalce Pokljuke, hkrati pa organizatorju omogočal varno in nemoteno pripravo na prvi večji zimsko-športni dogodek v novem letu 2023 pri nas.

Uporaba tekaških prog, stadiona in strelišča na Rudnem polju ter tekaške proge proti planini Konjščica ne bo možna od 1. do vključno 9. januarja 2023, saj bo prizorišče v celoti zaprto zaradi priprave in izvedbe BMW IBU svetovnega pokala v biatlonu 2023 Pokljuka. Za namen rekreacije in treningov bo možna uporaba proge proti planini Javornik, vendar bo od 5. januarja 2023 dostop možen le iz smeri hotela Pokljuka (bivši Šport hotel).

Na Rudnem polju bo veljal tudi spremenjen prometni in parkirni režim, in sicer od 24. 12. 2022 do 9. 1. 2023. Cesta od odcepa za vojašnico do ŠC Triglav Pokljuka bo zaprta od 24. 12. 2022, cesta od odcepa za hotel Pokljuka (bivši Šport hotel) do Rudnega polja bo zaprta od 2. 1. 2023 dalje, cesta od odcepa za Mrzli studenec pa bo zaprta od 5. 1. 2023 dalje. Promet v omenjenih terminih bo možen samo z vozili z ustrezno akreditacijo organizatorja in za dostavna vozila za oskrbo, skladno s pogoji, kot jih bo določil organizator ter za lastnike in goste namestitvenih kapacitet na Goreljku.

Zaradi omejenega obsega parkirnih površin na območju Pokljuke in v skrbi zagotavljanja trajnostnega razvoja, bo organizator prav tako poskrbel za organizirane prevoze dnevnih obiskovalcev, sodelavcev, predstavnikov medijev, vabljenih gostov in nastanjenih obiskovalcev na območju Bleda in Bohinja.

V času svetovnega pokala bo dnevnim obiskovalcem na voljo zadostno število parkirnih površin na Bledu in v Bohinju. Na Bledu bo večji parkirni prostor za osebna vozila obiskovalcev namenjen pri Infrastrukturi, od tam bo zagotovljen krožni prevoz z avtobusi organizatorja. Osebna vozila in kombiji obiskovalcev, ki ne bodo parkirali na Bledu, bodo usmerjeni na regionalno cesto Mrzli Studenec-Gorjuše, kjer bodo zagotovljena parkirna mesta na desni strani ceste v smeri Mrzlega studenca. Obiskovalci bodo od tu do prireditvenega prostora in nazaj prepeljani z avtobusi. Za obiskovalce nastanjene na območju Bohinja, bodo shuttle prevozi organizirani od nastanitvenih objektov oziroma iz avtobusnih postaj pri Jezeru in iz Bohinjske Bistrice.

Skupaj s Slovenskim železnicami bo potekala tudi akcija Gremo z vlakom, ki bo obiskovalcem iz Slovenije ob nakupu vstopnice za svetovni pokal omogočala brezplačen prevoz z vlakom do železniške postaje Lesce-Bled in Bled-jezero, od tam pa s shuttle prevozi organizatorja na Pokljuko in nazaj.

Vstopnice za ogled tekem domačega svetovnega pokala, kjer bodo nastopili tudi naši najboljši biatlonci, na čelu z Jakovom Fakom, so še vedno na voljo. Nakup vstopnic je možen preko partnerjev Eventim in Petrol Tickets, na njihovih prodajnih mestih in preko spleta, na dneve tekem pa tudi na blagajni pred vhodom na samo prizorišče.

Vabljeni, da obiščete uradno spletno stran organizatorja www.biathlon-pokljuka.com za podrobnejše informacije. Informacije bodo redno posodobljene.

Obiskovalce prosimo za spoštovanje režimov organizatorja in se zahvaljujemo za razumevanje. Vabljeni na Pokljuko, saj je biatlon svetoven in svetovno je navijati za naše!

Organizacijski odbor Pokljuka

Oglejte si tudi