Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
23°C
5°C
Oceni objavo

TEKMOVANJE V STRELJANJU Z VOJAŠKO PUŠKO

TEKMOVANJE V STRELJANJU Z VOJAŠKO PUŠKO

Slovenska vojska je v sodelovanju z organizacijami in društvi tudi letos pripravila tekmovanja v streljanju z vojaško puško M48. Tekmovanja so organizirana na območju celotne države, njihov cilj pa je poleg samega tekmovanja tudi usposabljanje prebivalstva o ravnanju z vojaškim orožjem. V okviru sodelovanja gasilskih društev, ki so se prijavljala preko Gasilske zveze Slovenije, sta se tekmovanja udeležili dve ekipi PGD Podhom. Ekipo so sestavljali po trije tekmovalci.

Na tekmovanje, organizirano za udeležence iz Gorenjske,  smo se odpravili v soboto, 16. aprila. Streljali smo na strelišču Slovenske vojske v Crngrobu.

Tudi letos je bilo tekmovanje zgledno organizirano in izvedeno. Takoj po opravljeni prijavi ekip je sledilo žrebanje strelskih mest in seveda obvezno usposabljanje o ravnanju z orožjem. Pri streljanju z vojaškim orožjem je pač varnost vseh udeležencev najpomembnejša.

 Streljanje so opravili člani obeh ekip naenkrat. Najprej je bilo potrebno izvesti pet strelov za preizkus, nato pa deset strelov za tekmovanje.

 Obe ekipi PGD Podhom sta se odlično odrezali. Od 53 ekip je ekipa pgd Podhom  v sestavi: Miha MAROLT, Janko PETERMAN in Jakob POR dosegla 8. mesto, ekipa v sestavi: Miha ŽVAN, Jure TABORIN in Klemen KOVAČIČ pa 9. mesto.

Posamezno so od 159 udeležencev člani PGD Podhom dosegli: 4. (Miha MAROLT), 11. (Miha ŽVAN), 35. (Jure TABORIN), 62. (Janko PETERMAN), 80. (Jakob POR) in 106. (Klemen KOVAČIČ) mesto.


Jakob POR

Oglejte si tudi