Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
SOB.
22°C
4°C
Oceni objavo

Začenja se gradnja regijskega gasilskega poligona

Na Spodnjem Plavžu na Jesenicah se začenja gradnja regijskega poligona za usposabljanje gasilcev gorenjske regije. To bo prvi poligon na Gorenjskem in tretji v državi.

Kot je povedal Robert Kejžar, poveljnik Gasilskega poveljstva občine Jesenice, bodo na okrog tri tisoč kvadratnih metrih uredili poligon za vaje, bazen za vodo, štirinadstropni stolp in plato za tehnično reševanje. Operativni gasilci bodo na poligonu vadili reševanje z višin, iz vode in iz globin ter reševanje v primeru prometnih nesreč, na poligonu bodo lahko potekala tudi usposabljanja in tekmovanja.

Celotna vrednost projekta je vredna 800 tisoč evrov, Občina Jesenice in Gasilska zveza Jesenice sta prispevali že asfaltirano zemljišče (doslej je bilo na tem območju parkirišče tovornjakov) in poskrbeli za dokumentacijo. Sama gradnja bo stala 423 tisoč evrov in jo financirata Gasilska zveza Slovenije ter Uprava za zaščito in reševanje. Izvajalec je Gorenjska gradbena družba, poligon pa bo zgrajen do decembra.

Zadovoljstvo, da bodo Jesenice dobile tovrsten poligon, je izrazil jeseniški župan Blaž Račič. Kot je dejal, se bodo na ta način Jesenice uveljavile tudi kot regijsko gasilsko središče. Poudaril je tudi vlogo in pomen dobro usposobljenih gasilcev v sistemu zaščite in reševanja.

Podpisa pogodbe o začetku del so se poleg predsednice Gasilske zveze Jesenice Saše Kejžar udeležili tudi predsednik Gasilske zveze Slovenije Janko Cerkvenik, predsednik Gasilske zveze Gorenjske Jože Derlink in poveljnik Gasilske zveze

Oglejte si tudi