Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Družinska pustolovščina v Začaranem gozdu

Učenje v gozdu s pomočjo pravljic, domišljije, gibanja in čutenja je nekaj, kar otroke spodbuja k raziskovanju. Ljudska beseda in pravljice zaznamujejo našo deželo in narod, zato vas vljudno vabimo v domišljijski svet pravljic in magičnih bitij Začaranega gozda kadarkoli in s komerkoli. Vstop je prost, za pot skozi Začaran gozd pa potrebujete nahrbtnik s pripomočki (25 €) ali knjižico (6 €).

Pot Začaranega gozda vijuga po gozdu hriba Hom nad Zasipom pri Bledu in je dolga 2,2 km. Hoja po gozdu traja približno uro in pol. Lahko pa se zgodi, da vas med potjo zmoti kakšen škrat ali vas vila vzame za kuharskega pomočnika. Takrat dogodivščina traja dlje. V gozdu živijo gozdne živali in pravljična bitja. In največ skrbi jim povzroča vodja ravbarjev, ki ga išče ves gozd. Nihče ne ve, kako mu je ime… In vi ste za nas edino upanje. Če vam uspe priti do konca začaranega gozda, boste z rešenimi nalogami in namigi odkrili njegovo ime in ga javili policiji začaranega gozda.

Za pot potrebujete nahrbtnik Začaranega gozda, v katerem najdete knjižico z zgodbo, volčjo leseno zapestnico in ogrlico, masko volka iz filca in pisalo Začaranega gozda. Na pot pa jo lahko mahnete samo s knjižico.

Vse potrebščine lahko kupite v spletni trgovini ali na prodajnih mestih: Gostišče Kurej (Zasip, Blejska c. 6), TIC Bled (Cesta svobode 10, Bled), Infocenter Triglavska roža Bled (Ljubljanska cesta 27, Bled), in sicer v času odprtja.


Vljudno vabljeni na pravljični potep skozi gozd!


Več informacij na spletni strani Začaranega gozda.

KUD Kamot Zasip


Oglejte si tudi