Logo MojaObčina.si

Gorje

DANES
22°C
1°C
JUTRI
14°C
10°C

Gledališka predstava Za zmeraj!

996
Deli


V torek, 5. februarja 2019, ob 19.30 vabljeni v Gledališče Toneta Čufarja na Jesenice na domačo gledališko predstavo Za zmeraj!, romantično komedijo s songi in bendom v živo, ki jo je odlično zrežiral Gaber K. Trseglav, izvrstno besedilo je napisal Gregor Čušin, Nataša V. Trseglav pa izjemno glasbo. V glavni vlogi nastopata Lucija Vidic, domačinka iz Zasipa pri Bledu, in Mitja Šinkovec, ki je zaslovel v oddaji Znan obraz ima svoj glas.

Za zmeraj! je zgodba, ki bi se lahko zgodila. Je zgodba, ki se nam tako ali drugače dogaja. Je zgodba o ljubezni in bolezni. Je zgodba o vsem, kar je vmes in kar ju povezuje.

 

Gregor Čušin je zapisal, da sta on in ona sta v odnosu prišla do točke, ko se bosta razšla ali pa še bolj povezala. Odločita se za poroko. Še isti hip v priprave na dogodek in seveda življenjsko prelomnico zareže slutnja usodne bolezni, ki zaznamuje tudi odnose bližnjih in odnose do bližnjih. Dialogi bi bili radi komični in duhoviti, situacije pa so morda resnejše, kot se zdijo.

 

Gaber K. Trseglav, Zasipljan, ki živi v Radovljici, je zapisal, da želi zrežirati zabaven in kratkočasen muzikal, ki pa ni namenjen izključno zabavi in pozabi, ampak tudi premisleku in pogovoru s samim seboj ter bližnjimi. Igralec MGL-ja se večkrat spomni na besede svojega starega ata: «Danes si, jutri te ni!«

 

Igralska ekipa je mlada, zagnana in uspelo jim je narediti odlično predstavo. Igralska zasedba je naslednja: Lucija Vidic, Mitja Šinkovec, Nataša M. Šubelj, Gašper Pogačnik, Elizabeta Žnidaršič Stefanciosa, Klemen Košir, Metka Frelih, Matija Kunstelj in Boštjan Bifti Smukavec.

Predstava je dolga 90 minut.

Vljudno vabljeni!

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi