Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
1°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Pestro dogajanje v RD Moškanjci Gorišnica

Marec je mesec v katerem se vrstijo tekme vseh selekcij po tekočem traku.Člani RD Moškanjci Gorišnica so 4.3.2023 gostovali pri ekipi RK Škofljica,ki se bori za vrh prvenstvene lestvice in napredovanje v višjo ligo. V prvem polčasu so bili popolnoma enakovreden tekmec - rezultat po 30 min 12:12, nato pa je sledilo nekaj minut, ko niso uspeli doseči gola in nasprotniki so to izkoristili in zabeležili 5. zaporedno zmago.

Veliko smo pričakovali od tekme, ki se je odvijala v petek, 10.3.2023. Ekipa iz Železnikov je prišla na zaostalo tekmo jesenskega dela. Strokovni štab je sicer podal mnenje, da so zelo neugoden nasprotnik. V prvem polčasu je domačim fantom dobro uspevalo, vodili so celo za 9 golov - v drugem polčasu pa popolnoma drugačna slika - na koncu so uspeli osvojiti samo točko - pa nasprotniki niso povedli niti enkrat - predvsem po zaslugi domačega vratarja Filipa Ranfla. Fantje obljubljajo za naslednje tekme borbo do zadnje žoge. Pa saj jim ne smemo očitati, da se niso borili. Po nekaj napakah pride do nervoze v ekipi, nato še nasprotnik dobi krila...

Aktivne so bile tudi ostale selekcije. Kadeti so se podali na dolgo gostovanje v Ajdovščino, kjer so sodelovali na enem od treh turnirjev za razvrstitev od 31.-33.mesta v državi. V turnirski sistem sta vključeni še ekipi RD Rudar in RK Ajdovščina - vsaka je tudi organizator.

Mlajši dečki A igrajo turnirski sistem skozi celotno sezono. Zaradi zasedenosti Večnamenske dvorane je bil v soboto 11.3.2023 turnir odigran v Športni dvorani na Hardeku. Fantje, združeni tudi z deklicami, so pokazali velik napredek v igri proti vrstnikom RK Slovenj Gradec in RK Velika Nedelja.

Starejše deklice redno trenirajo, čaka jih tekma s klubom iz Ljubljane. Ekipi dečkov in deklic letnik 2010 sta prijavljeni in se bosta udeležili tudi tradicionalnega Velikonočnega turnirja v Kopru.

Ljubitelje rokometa ponovno obveščam, da bo lokalni derbi članov z ekipo RK Velika Nedelja predvidoma 25.3 ob 19.00 v Veliki Nedelji. Naši igralci pričakujejo podporo tudi od navijačev.


Oglejte si tudi