Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
11°C
JUTRI
14°C
1°C
Oceni objavo

Novice iz rokometnega društva Moškanjci Gorišnica

Za vsemi 4 selekcijami, ki nastopajo v uradnem tekmovanju je zelo uspešen konec tedna, saj je bil

izkupiček maksimalen.

Starejše deklice A – roj 2005 in mlajše so odigrale tekmo proti skupni ekipi Maribora in Rač. Zmagale so domačinke z rezultatom 27 : 25 in so trenutno vodilna ekipa v ligaškem tekmovanju v Starejše deklice A vzhod, kjer nastopajo še ekipe ŽRK Velenje, ŽRK Z dežele-Celje, RK Zelene doline Žalec, RK Rače in avstrijski klub HIB Liebenau.

 

V petek, 29.11.2019 so v Večnamenski dvorani gostovali rokometaši RK Arcont iz Gornje Radgone.

Srečali sta se ekipi,ki sta odigrali več pripravljalnih tekem in se dobro poznali. Domači rokometaši so

imeli načeto samozavest po 3 nesrečnih porazih, ko v zadnjih trenutkih niso uspeli doseči izenačenja, so začeli bolj odločno, vseeeno pa so večino prvega polčasa vodili gostje - največ z 2 goloma razlike, polčas se je končal izenačeno. V drugem polčasu so se gostje trudili, celo povedli, konec tekme pa so domačini varno privedli do novih točk. Končni rezultat 23:18.

 

V soboto 30.11.2019 sta na parket stopili še ekipi mlajših dečkov A- roj 2007 in mlajši in starejši dečki

A- roj 2005 in mlajši. Mlajši so se pomerili s fizično močnejšimi gosti iz Maribora. Izredno perspektivna ekipa ni dovolila ,da bi gostje iz štajerske prestolnice prevzeli pobudo. Zmago so si priborili vsi, izpostaviti pa je treba brata Jana in Taia Žurana,ki sta rešetala nasprotnikovo mrežo , starejši Jan pa je ovira na poti do gola za nasprotnike tudi v obrambi Na semaforju je pisalo 25:21.

 

Tudi mlajši dečki vodijo v svoji kategoriji- za njimi zaostajajo: Rk Jeruzalem Ormož, RK Drava Ptuj, RD Fužinar Ravne na Branik in RK Koroškem,RK Maribor Pomurje

 

Končno tekmo zadnjega novemberskega vikenda so odigrali starejši dečki A proti mladi ekipi nasprotnika članov -RK Arcont iz Gornje Radgone. Na domači klopi je sedelo 8 igralcev in dva vratarja,ki so odločno začeli, nato so jih števičnejši gostje ujeli in povedli.Sledil je dramatičen zaključek, napet do konca. Borbenost, ekipni duh in verjetno tudi nekaj športne sreče je botrovalo, da je na semaforju pisalo 31:30.

 

Nasprotniki ekipe starejših dečkov v ligi starejši dečki vzhod so RK Celje Pivovarna Laško, RK Gorenje

Velenje, Rk slovenj Gradec 2011, RK Maribor Branik, RK Jeruzalem Ormož in RK Arcont Radgona.

 

V soboto, 7. 12. 2019, bo v Večnamenski dvorani Gorišnica še zadnja domača tekma v 2.DRL v 

jesenskem delu - gostovala bo ekipa RK Pomurja. Gostje igrajo dobro, dobro jim kaže tudi v boju za

napredovanje,saj so oddali točki samo vodilni Sevnici.

 

Predvidoma v decembru bo še pokalna tekma- žreb je določil RK Branik Maribor- odvisno od razpoložljivosti dvorane in soglasja gostov.

 

Ljubitelji rokometa vabljeni v občudovanja vredno Večnamensko dvorano Gorišnica,kjer boste v ugodnem okolju uživali ob rokometni igri in dajali vzpodbudo domači ekipi.

Oglejte si tudi