Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

PGD Moškanjci: "Samo če smo enotni, smo uspešni!"

Konec prejšnjega meseca je Prostovoljno gasilsko društvo Moškanjci na svojem družbenem omrežju objavilo fotografijo o spodbujanju občank in občanov Gorišnice k skupnemu uspehu v trenutnih epidemioloških razmerah. Ob glavni cesti pri športnih igriščih so postavili pano z motivacijskim napisom. Ste ga že videli?

Njihova obrazložitev temelji na primeru gasilstva:

"Ko smo poklicani na pomoč, se na poziv odzovemo brez pomislekov in z jasnim, dobronamernim ciljem, pomagati ljudem v stiski. Ker smo v nesreči močno odvisni drug od drugega, ravnamo odgovorno in se borimo po svojih najboljših močeh, v doseganju želenega cilja pa smo disciplinirani in enotni. Čeprav se naši pogledi marsikdaj ne ujemajo, nam z dobro medsebojno komunikacijo vedno uspe najti rešitev za vsak problem. Že res, da nekatere naloge rešimo prej, nekatere kasneje, ob nekaterih nesrečah nastane manj škode, ob nekaterih več, a zmeraj stremimo k istemu cilju in kljub vsem izzivom, nam na koncu vedno uspe.

Naj bo ta zgodba prikaz stanja v zvezi z aktualnim dogajanjem in našo možnostjo prispevati k skupnemu dobremu. Obstaja velika verjetnost, da nam ob okužbah ne bo hujšega, vendar je nedvomno smiselno odgovorno ravnati do vseh članov naše družbe, predvsem ranljivejših skupin. Mnogokrat smo dokazali, da zmoremo in tudi tokrat se bomo borili! Samo usklajeni zmagujemo!

Ob tej priložnosti velja zahvala vsem, ki se v bitki s Covid-19 za vse nas spopadate v “prvih bojnih linijah”, kakor tudi vsem, ki ravnate odgovorno!"

 

PGD Moškanjci

 

To je resnično lepa poteza gasilk in gasilcev, ki jo z veseljem delimo tukaj, na portalu. Hvala vam za spodbudo in lepe besede! Ostanimo pozitivni, disciplinirani in predvsem zdravi!

Oglejte si tudi