Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
4°C
NED.
13°C
3°C
Oceni objavo

Obisk ministrice za okolje in prostor v občini Duplek

V okviru obiska Vlade RS v Podravski regiji je ministrica za okolje in prostor, Irena Majcen obiskala tudi Občino Duplek in se sestala z županom občine, MItjo Horvatom. 

Sestanka so se udeležili še vodja projekta izgradnje nasipa Nevenka Colnarič, generalni direktor Direktorata za vode in investicije Leon Behin, direktor Direkcije za vode, Tomaž Prohinar in direktor Drava VGP Ptuj, Borut Roškar. 

Ministrica si je ogledala in se sprehodila po protipoplavnem nasipu, pogovor z županom v nadaljevanju pa je tekel predvsem o upravljanju in vzdrževanju nasipa, razmejitvi obveznosti vzdrževanja nasipa in ureditvijo sprehajalne poti po kroni nasipa.  Župan je izpostavil še problematiko Žitečkega potoka in poudaril, da občina pričakuje pri izvedbi omilitvenih ukrepov (nasipa ob potoku) tudi pomoč države ter izvedbo vzdrževalnih in investicijskih del, ki so nujno potrebna za zagotavljanje pretočnosti potoka. 


Po srečanju z ministrico je župan direktorju Direkcije za vode in generalnemu direktorju direktorata za vode podrobneje predstavil še željo občine po ureditvi sprehajalne poti po nasipu in kolesarske poti v sklopu projekta Dravska kolesarska pot. Zaključeno je bilo, da bosta tako direkcija kot ministrstvo skupaj z občino pregledala tehnične rešitve projekta ureditve poti in poskušala skleniti ustrezen dogovor. 

Oglejte si tudi