Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
7°C
SOB.
24°C
8°C
Oceni objavo

Začetek delovanja Skupne občinske uprave Maribor

S 1. januarjem 2020 je začela formalno delovati nova Skupna občinska uprava Maribor – SOU Maribor, ki jo je z odlokom ustanovilo 18 občin.

 

Njene ustanoviteljice so ob Mestni občini Maribor še občine Benedikt, Cerkvenjak, Hoče-Slivnica, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Miklavž na Dravskem polju, Pesnica, Rače-Fram, Selnica ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Šentilj, Ruše in Duplek. Glavni razlog za ustanovitev SOU Maribor je v spremembi 26. člena ZFO-1, ki prinaša novosti glede področij skupnega opravljanja nalog občinske uprave in načina njihovega financiranja iz državnega proračuna.

 

Znotraj SOU Maribor se bodo naloge po novem opravljale v okviru notranje organizacijskih enot (NOE). Tri omenjene naloge, ki so se že opravljale do sedaj, bodo v novi skupni upravi v letu 2020 začele delovati pod nekoliko spremenjenimi nazivi in sicer bodo to NOE:

- Medobčinsko redarstvo,

- Medobčinska inšpekcija in

Skupna služba varstva okolja (SSVO).

 

Vse občane Dupleka vabimo na uradne ure Skupne službe varstva okolja SOU Maribor, ki bodo od februarja 2020 naprej potekale vsako prvo sredo v mesecu, med 15. in 17. uro, v mali sejni sobi, 1. nadstropje občine Duplek. V kolikor imate s področja okolja kakršnokoli vprašanje, ga lahko preko elektronske pošte ali telefona posredujete ge. Darji Rojko (darja.rojko@duplek.si, 02/684 0920), na SSVO pa bomo pripravili ustrezen odgovor ali vas povabili na razgovor v času uradnih ur.

 

Oglejte si tudi