Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
11°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Predaja odpadkov v vam najbližji zbirni center

Gospodinjstva lahko v zbirnih centrih brezplačno oddate naslednje vrste odpadkov:

  • kosovne odpadke, gradbene odpadke (do 1m3), stara ali še uporabna  oblačila,
  • les, biološke odpadke (zeleni odrez, veje, travo, rože, …), odpadna jedilna olja in maščobe,
  • zdravila, pesticide, baterije in akumulatorje,  elektronsko opremo (hladilnike, TV aparate, štedilnike, …),
  • izrabljene avtomobilske gume (do 50 kg / leto / gospodinjstvo), ki morajo biti brez platišč
  • plastiko in plastično embalažo (tisto, ki je ne morete odložiti doma v namensko vrečo),
  • kovine in kovinsko embalažo, papir in papirno embalažo, stekleno embalažo, …  (tisto, ki je ne morete odložiti doma v namensko vrečo).

 

Da bo obisk zbirnega centra potekal lažje:

  • Zbirni center je namenjen zbiranju že ločenih odpadkov, to pomeni da predaja mešanih komunalnih odpadkov ni dovoljena
  • Naprošamo vas, da odpadke že ločene naložite v vozilo ali prikolico. To bo pomenilo krajšo in lažjo oddajo odpadkov v ZC.
  • Količina odpadkov je omejena glede na gospodinjstvo in velikost kontejnerjev v zbirnem centru. V primeru dovoza večje količine odpadkov svoj prihod napovejte s klicem na tel. št. 02 780 90 20 ali nam pišite na naslov info@cistomesto.si.
  • Prosimo vas, da upoštevate delovni čas ZC in vanje prihajate pravočasno glede na količino odpadkov, ki jih morate oddati.
  • Zbirni center je namenjen zgolj zbiranju odpadkov iz gospodinjstev, posledično pravne osebe tega ne morejo opravljati. Ti lahko samo začasno odložijo morebitne odpadke na podlagi dobavnice za katero kasneje izstavimo račun na pravno osebo.

 

ZBIRANJE ŽIVALSKIH STRANSKIH PROIZVODOV OD KOLIN

Podjetje Čisto mesto Ptuj prevzema odpadke iz kolin in sicer v zbirnih centrih:

1.      DUPLEK, MAJŠPERK, VIDEM, ŽETALE in TRNOVSKA VAS – ŽSP 3.KATEGORIJE  = Živalske stranske proizvode kategorije 3, to so izključno kože, parklji in samo iz zakola za domačo uporabo. To pomeni, da ne zbiramo in prevzemamo drugih odpadkov od kolin, ki zapadejo v 2 ali celo 1 kategorijo ŽSP (Živalskih stranskih proizvodov) to je čreva, glava živali, ipd.

2.      KIDRIČEVO: ŽSP 1, 2 in 3 KATEGORIJE = Živalske stranske proizvode kategorije 1, 2 in 3, to so surove živalske kože, kosti, rogovori, kopita, parklji, drugi nepredelani ŽSP, volna, dlaka perje izključno iz zakola za domačo uporabo.

 

Živalske stranske proizvode, v skladu z zgoraj navedenimi navodili, prevzemamo izključno za uporabnike iz občin, kjer je koncesionar Čisto mesto Ptuj, torej Cirkulane, Destrnik, Duplek, Kidričevo, Majšperk, Podlehnik, Sveti Andraž v Slovenskih Goricah, Trnovska vas, Videm, Zavrč in Žetale. Prevzem, je za uporabnike plačljiv v skladu z veljavnim cenikom.

 

LOKACIJE ZBIRNIH CENTROV IN ODPIRALNI ČAS: https://cistomesto.si/zbirni-centri/

CENIKI PREVZEMA ODPADKOV: https://cistomesto.si/ceniki/

Oglejte si tudi