Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Okoljski dnevi in Svetovni dan voda

Svetovni dan voda, ki ga obeležujemo 22. marca je Generalna skupščina Združenih narodov razglasila v Riu de Janeiru leta 1992. Namen tega dne je opozarjati, kako pomembna je voda za življenje, da dostop do pitne vode ni zagotovljen vsem ljudem in kako nujno je trajnostno naravnano gospodarjenje z njenimi zalogami.
Letošnja tema svetovnega dneva voda je: »Vrednotenje vode«, nagovarja k razmišljanju o pomenu vode. Več kot 70% našega planeta prekrivajo vode in prav toliko vode vsebuje človeško telo. Kljub temu, da je voda vir našega življenja, se ljudje ne zavedamo njenega pomena.
Ker bi o pomenu voda morali razmišljati pogosteje, so se v Skupni službi varstva okolja odločili pozvati vse zainteresirane, ki boste na kakršni koli način obeležili svetovni dan voda, da jim na elektronski naslov: tea.drevensek@maribor.si posredujete vaš prispevek na to temo (fotografijo, misel, ustvarjanje,…).
V zahvalo, bodo vse vaše aktivnosti predstavili na spletni strani http://okolje.maribor.si/domov/.
Ker letošnja situacija ne omogoča srečanja v živo, bodo ob svetovnem dnevu voda pripravili program z zanimivimi vsebinami, ki ga lahko spremljate na njihovi spletni strani: http://okolje.maribor.si/okoljski-dnevi/svetovni-dan-voda/
Za vaše sodelovanje se vam že v naprej zahvaljujejo!
Dokumenti, priloge:

Oglejte si tudi