Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
4°C
NED.
13°C
3°C
Oceni objavo

27. ODPRTO ŠOLSKO DRŽAVNO PRVENSTVO SLOVENIJE ZA OSNOVNE IN SREDNJE ŠOLE ZA ŠOLSKO LETO 2021/2022

Po dveh letih premora (Covid-19) je v tehnični organizaciji S.K.I.F. karate-do kluba Tromejnik-Kuzma  bilo organizirano 27. odprto šolsko državno prvenstvo za osnovne in srednje šole za šolsko leto 2021/2022. Tekmovanje v katah je potekalo po starostnih kategorijah in po skupini pasov, jiyu kumite (borbe) pa po težnostnih kategorijah. Tekmovanje v katah je potekalo po sistemu ocen – številk – ocene prvega in drugega  kroga so se seštevale. V drugi krog tekmovanja so se uvrstili osem oziroma štirje najboljši iz vsake tekmovalne skupine. Šolski prvak je postal tisti, kateri je osvojil največ točk iz prvega in drugega kroga. Tekmovanje v jiyu-kumiteju (borbah) po težnostnih kategorijah je potekalo po pravilih svetovne S.K.I.F. zveze in S.K.I.F. zveze Slovenije: Ippon-Han-Shobu (do 3 wazarijev ali 1 ippona in 1 wazarija), ter po kup sistemu, brez repasaža, razen za tretje mesto.

Toliko s tehnične strani, drugače so pa člani našega Karate kluba WKSA Duplek bili odlični in osvojili kar 13 medalj! Od tega 6 zlatih, 5 srebrnih, 2 bronasti in eno četrto mesto. Seveda so imele nekatere medalje malo težo nekatere pa veliko, predvsem za tiste, ki so nastopili prvič.

Kot vedno se je najprej začelo tekmovanje v katah in tokrat nas je najprej zastopal Lan Duh (OŠ Slava Klavora) v kategoriji para-karateja. Klub kratkemu trenažnemu stažu je odlično nastopil in zasluženo dobil zlato medaljo. Za njim sta kmalu v isti kategoriji nastopila Nik Rapič (OŠ Duplek) in Staš Grgec (OŠ Duplek), ter »pometla« s konkurenco, saj sta bila daleč najboljša v svoji kategoriji. Tudi Tjaša in Gaja Rojs (OŠ Voličina) sta nastopili v isti kategoriji in si z odličnimi nastopi priborili drugo in tretje mesto v katah. Nikolina Štenta (OŠ Duplek) je nastopila zelo suvereno in dobila svojo prvo zlato medaljo. Še zadnja je v katah nastopila Stela Kostanjevec (OŠ Duplek) in bila najboljša v svoji kategoriji. 

Sledili so nastopi v športnih borbah in naši tekmovalci in tekmovalke so pokazali še večjo borbenost. Nik Rapič je debitiral v športnih borbah in zmagal prvi boj 3:0 in prav tako drugega. V finalu je na žalost izgubil z 2:3, a precej večjega nasprotnika, kar trikrat spravil na tla. Sledil je boj Tjaše Rojs, ki je neverjetno rutinirano zmagala. Boj mlajših deklic sta z finalom zaznamovali Lejla Verbošt (OŠ Martina Konšaka) in Gaja Rojs. Njun dvoboj je bil najlepši na celotni tekmi saj so bile vse tehnike lepe in akcije zaključene. Gaja se je izkazala tudi z odličnimi nožnimi tehnikami. V kategoriji  starejših deklic so nastopila Jana Rojs (OŠ Korena), Stela Kostanjevec (OŠ Duplek) in Nikolina Štenta (OŠ Duplek). Stela je pokazala, da ni dobra samo v katah, Nikolina je debitirala in pokazala svojo hrabrost in o njej bomo še gotovo slišali. Jana Rojs pa je bila naša favoritka in je na koncu zasedla drugo mesto. Prvo je premagala Stelo, v finalu pa je na žalost izgubila od tekmovalke iz Domžal.

Vsem čestitamo!

Oglejte si tudi