Mojaobčina.si

POHOD NA TABOR IN DO JAME ŠKADAVNICE

Učenci se vsako leto radi pridružijo planinskemu krožku na Osnovni šoli Vansko-Tabor, letos pa se jih je prijavilo skoraj 70. Veseli naju, da se planinci radi udeležujejo pohodov in želiva si, da bi se tokrat lahko srečevali skozi celotno šolsko leto.

V petek, 11. septembra 2020, smo se odpravili na prvi pohod. Septembrski pohodi so nekoliko krajši in lažji, saj nikoli ne veva, v kakšni »formi« so prvošolci in ostali člani. Pohvaliti morava vztrajnost in kondicijo prvošolcev, saj so zlahka sledili celotni skupini, v kateri so bili otroci vse do petega razreda. K temu je vsekakor pripomogla udeležba na Cici planincih, ki jih v vrtcu izvajajo že vrsto let. 

Pot nas je od šole vodila proti Podgradu, kjer smo dvakrat prečkali potok Podgrajščica. Naučili smo se, kako sta videti trdoleska in ciklama. Ob planinski poti skozi naselje proti Taboru smo opazovali pašnike s kravami in konji, sadovnjake in res lepo urejena dvorišča tamkajšnjih hiš. Kmalu smo skozi gozd prišli do stopnišča, kjer smo naredili skupinsko fotografijo, nato pa je sledilo štetje stopnic. Na bližnji gozdni jasi smo malicali, nato pa sledili markacijam, ki so nas pripeljale do jame Škadavnice. Vsak je imel možnost pobližje doživeti jamo, njen hlad in temo. Pogovarjali smo se o življenju v jami in ugotovili, da v njej živi kar 19 vrst netopirjev, od teh so najpogostejši mali podkovnjaki. Po ogledu jame smo se prijetno utrujeni in zadovoljni vrnili nazaj pred šolo.

 

Mentorici Nataša Pečovnik in Maja Jerman

Obdobje: 01. 01. - 31. 12.
Trajanje: 28 d
Primerno za: Vse
Cena: od 30€

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi