Mojaobčina.si

Cerkev sv. Barbare Ravniku pri Hotedršici

Konec meseca junija se je sestala iniciativna skupina za obnovo cerkve sv. Barbare na Ravniku, župnik in še nekaj ključnih ljudi in analizirala dosedanje stanje in pogledala plane za naprej. Zaradi epidemije je odpadlo srečanje za širšo javnost, ki je bilo mišljeno za čas pred veliko nočjo, pa so nas ukrepi o prepovedi druženja prehiteli. V tem času pa se je uredilo kar nekaj birokracije. Pridobili so se potrebni kulturnovarstveni pogoji in soglasja za nadaljnja gradbena dela. Sestali so se vsi trije sogovorniki, ki so vpleteni v izgradnjo ceste do vodohrana, ki jo bo mogoče uporabljati tudi za dostop do cerkve – tako Občina Logatec, Komunalno podjetje Logatec in Župnija Hotedršica. Trenutno poteka priprava različnih idejnih variant. Če bo vse po sreči, bo do izgradnje morda prišlo v letu 2021.

Za letos – v mesecu juliju in avgustu – je načrtovana ureditev drenaže okoli cerkve – okoli temeljev – ureditev pravilnega odvodnjavanja in morebiti manjši poseg v spodnji del fasade – cokel. 

Poteka tudi popis in pregled stavbnega pohištva, vrata, okna, kljuke, okovje… Veliko je še dobro ohranjenega, nekaj pa bo treba tudi narediti na novo. Vsi upamo in si želimo, da bodo nadaljnja dela obnove potekala varno....tudi z božjo pomočjo.

 

Obdobje: 01. 01. - 31. 12.
Trajanje: 48 min
Primerno za: Vse
Cena: od 28€

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi