Mojaobčina.si
5223

Bohinjska ''turšca'' od zrnja do žgancev

Primerno za: Vse
Znate skuhati prave bohinjske žgance? - doživetje nagrajeno s certifikatom Bohinjsko/From Bohinj

Bohinjska koruza trdinka Bohinjka je avtohtona sorta koruze rumene do temno rdeče barve. Iz grobo zmlete moke se kuhajo pravi bohinjski žganci.

Izvedeli boste vse o bohinjski ‘turšci’, od sajenja do žgancev, del tega pa tudi okusili na krajšem izletu po Stari Fužini, mimo Planšarskega muzeja do še vedno delujočega Andrejčevega mlina iz 19. stoletja.

Če vas izlet ne bo prepričal, se bo to zagotovo zgodilo, ko boste spoznali postopek priprave bohinjskih žgancev in se jih tudi najedli.

Vmes pa izvedeli, kako koruzo še vedno ročno sadimo, plevemo, majimo, »rofkamo« in s tradicionalnim načinom pridelave in predelave ohranjamo našo dediščino in čisto naravno okolje.


PODROBNOSTI

  • Minimalno število oseb: 5
  • Trajanje doživetja: 3 ure
  • Program prilagodimo starostni skupini.
  • Potrebna je predhodna rezervacija.


CENA

  • 27 € / osebo
  • Cena vključuje: vodenje, prikaz kuhanja žgancev, vstopnine, sestavine, bohinjsko malico, pijačo dobrodošlice.

KONTAKT

m: +386 40 237 812
Naslov: Bitnje 14a, 4264 Bohinjska Bistrica
e: marija.zvan@gmail.com
w: www.apartma-zvan.si

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi