Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

ZBOR ČLANOV DU DOLENJSKE TOPLICE

ZBOR ČLANOV DU DOLENJSKE TOPLICE

Prelep sončen dan je bil v petek, 17.2.2017, ko smo člani DU Dolenjske  Toplice do zadnjega kotička napolnili jedilnico OŠ . Zbralo se nas je 160.

Za uvod v zbor smo pripravili kulturni program. Z njim smo počastili nedavno minuli kulturni praznik- Prešernov dan. Ljudske pevke Rožce so zapele tri pesmi. Na harmoniko sta zaigrala Blaž in Valentina. Učenci 1. razreda OŠ so nam zapeli. Nika in Gregor sta recitirala Prešernovo in posodobljeno Urško in povodnega moža A. Rozmana Roze. V nadaljevanju so naši literati Anton Aš, Micka Tomažin in Minka Pečaver Potočnik prebrali vsak po eno svoj pesem.

Pripravili smo manjšo razstavo pletenin in vezenin. Svoje izdelke so prispevale Anica Bobnar(vezenine- rišelje), Anica Zupančič( pletene nogavice in copate), Dorica Turk(pletenine za najmlajše) in Anica Vidic( puloverji in nogavice). Vse so pripravljene pomagati pri izdelavi pletenin in vezenin zainteresiranim članicam DU. Občasno bi se dobivale z njimi v društvenih prostorih predvsem v zimskem času.  Če se želite vključiti v  krožek, se prijavite tajnici Idi Perme.

Jan Zavodnik, vodja policijskega okoliša se je odzval na naše povabilo in nam  povedal nekaj o udeležbi starejših pešcev v  cestnem prometu in opozoril na pazljivost. Tudi varnost na domu ni zanemarljiva.

Z izvolitvijo delovnega predsedstva smo začeli zbor članov. Delovno predsedstvo je vodil Jože Lukšič. Predsednik DU Dolenjske Toplice, Dušan Kraševec, ki je hkrati tudi podpredsednik PZDU Dolenjske in Bele Krajine je predstavil  delo društva v minulem letu. Blagajničarka Tilka Virant j in predsednica nadzornega odbora Štefka Gotenc sta  podali svoji  poročili. Sprejeli smo program dela za leto 2017. Zbor so z nagovori pozdravili župan Jože Muhič, podžupanja Mojca šenica in predstavniki DU z Dvora, Uršnih sel, Straže, Prečne in Semiča. Imeli smo nadomestne volitve. Blagajničarka Tilka Virant nas zapušča, novoizvoljena blagajničarka je Anica Bučar. Podelili smo zahvale in priznanja. Zahvalo  za pomoč pri organizaciji pohoda Spoznavajmo Dolenjsko 2016 prejmejo: Čebelarstvo Šercelj, kmetija Plavica in Brane Fabijan. Zahvalo za izvedbo potopisnih predavanj v našem društvu prejme dr. Franci Kokalj. Zahvali za pomoč pri izvedbi društvenega srečanja v Hiši žive dediščine v Beli Cerkvi prejmejo Olga in Vinko Bobič in Mateja Bobič. Priznanja za aktivno in ustvarjalno delo v društvu prejmejo: Arnuš Terezija, Zupančič Franc, Pavlič Angela, Lukšič Tone, Zupančič Jože in Kranjc Jože. Priznanje za dolgoletno delo v društvu prejmeta Gričar Jože in Turenšek Majda. Vsem prejemnikom zahval in priznanj iskrene čestitke. Zbor smo zaključili s pogostitvijo in druženjem. Za razpoloženje je poskrbela mlada igralka harmonike  Valentina Kužnik.

 

Milica Lukšič
Foto Božo Kodrič

Oglejte si tudi