Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
7°C
SOB.
26°C
5°C
Oceni objavo

ŠTUDIJ STROJNIŠTVA (izredni študij in študij na daljavo)

Vabimo vas na informativni dan, ki bo na sedežu fakultete 3. 9. 2015 ob 17. uri
Fakulteta za industrijski inženiring Novo mesto organizira informativni dan, ki bo 3. 9. 2015 ob 17. uri v prostorih fakultete, Šegova ulica 112, Novo mesto.  Diplomirani inženir strojništva je poklic prihodnosti. V času visoke stopnje brezposelnosti v državi, fakulteta dnevno objavlja več prostih delovnih mest delodajalcev v Sloveniji za diplomirane inženirje strojništva http://www.fini-unm.si/si/studij/obvestila-za-studente/

Razlogi za vpis:

  • Zelo visoka stopnja zaposljivosti diplomiranih inženirjev strojništva. Fakulteta s svojimi študijskimi programi sledi potrebam trga dela, gospodarskega razvoja in konkurenčnosti gospodarstva.
  • Neposredno v 2. letnik se lahko vpišejo diplomanti kateregakoli študijskega programa višje strokovne šole (Strojništvo, Elektroenergetika, Mehatronika, Informatika idr.).
  • Povečuje se interes kandidatov, ki so diplomirali na suficitarnih družboslovnih študijskih programih, vendar zaposlitve dolgoročno doma in v tujini ne morejo dobiti.  V skladu z Merili za prehode se lahko vpišejo neposredno v 3. letnik FINI.
  • Študenti, ki so se v visoko šolstvo vpisali pred uvedbo novih študijskih programov, se lahko izobražujejo in končajo študij pod pogoji, ki so veljali ob njihovem vpisu, vendar najdlje do izteka študijskega leta 2015/2016. Tudi ti kandidati se lahko v odvisnosti od opravljenih obveznosti na prvotnem študijskem programu vpišejo neposredno v višji letnik FINI in študij dokončajo v daljšem obdobju.
  • FINI je edina fakulteta v Sloveniji, ki izvaja študij strojništva na daljavo v kombinirani obliki (e-učilnica, multimedijska gradiva, posneta predavanja, izpiti na daljavo).
  • Stroški študija na FINI so bistveno nižji kot stroški študija strojništva na drugih primerljivih študijskih programih.
  • Stroški študija se lahko poravnajo na 12 obrokov brez obresti, v 3. letniku tudi na več obrokov oziroma do zaključka študija.
  • FINI zagotavlja okolje in pogoje, potrebne za implementacijo učenja in poučevanja, ki je osredotočeno na študente in ki vključuje študente kot aktivne udeležence.
  • FINI je majhna fakulteta, ki se intenzivno prilagaja potrebam študentov z organizacijo terminov predavanj, z dosegljivostjo referata, z dosegljivostjo in razpoložljivostjo visokošolskih učiteljev.

Če se informativnega dne ne morete udeležite, oddajte informativno prijavo na https://goo.gl/cA7wTB in posredovali vam bomo podrobne informacije.

 

Šegova ul.112  | SI-8000 Novo mesto, Slovenia

T: 07/39 32 206, E: fini-unm@guest.arnes.si, W: www.fini-unm.si

Oglejte si tudi