Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
2°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Veleizlet v Tednu otroka

Vsako leto  je prvi ponedeljek v oktobru svetovni dan otroka in teden, ki mu sledi Teden otroka. V tem tednu so potekale številne dejavnosti za otroke po vrtcih, šolah, dijaških domovih, vzgojno-varstvenih centrih, trgovinah…

Tudi na Društvu prijateljev mladine Mojca iz Novega mesta so se spomnili otrok in jih ob koncu Tedna otroka v soboto popeljali na zanimiv enodnevni izlet po naši prestolnici. Izleta so se udeležili štirje učenci iz druge triade iz vseh 17 osnovnih šol, kar je bilo skupaj 59 otrok. V Ljubljani smo si ogledali Hišo iluzij, Šolski muzej, se z vzpenjačo povzpeli na Ljubljanski grad, od koder je bil prekrasen pogled na našo Ljubljano. Z gradu smo peš odšli še v Tivoli, kjer so se otroci lahko pošteno razigrali na igralih. Popoldne so se vsi veseli z nekaj spominkov z avtobusom odpeljali v Novo mesto v varne in tople objeme svojih staršev.

Hvala DPM-ju Mojci in še posebej njeni predsednici Marjeti Ferkolj Smolič in vsem sodelavcem DPM-ja Mojca Novo mesto za tako dobro organizirane akcije v Tednu otroka 2019.

Oglejte si tudi