Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
2°C
SOB.
21°C
4°C
Oceni objavo

SPOMLADANSKA AKCIJA CEPLJENJA LISIC PROTI STEKLINI 2019

Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) je 6. maja 2019 pričela s spomladansko akcijo cepljenja lisic proti steklini. Akcija bo trajala predvidoma do konca junija 2019.

Polaganje vab se bo izvajalo v 50 km pasu ob meji s Hrvaško, z višine 300 m, s pomočjo posebej prirejenih letal iz naslednjih letališč: Letališče Jožeta Pučnika - Ljubljana, Portorož, Murska Sobota, Novo mesto in Celje.

Več informacij o bolezni in poteku akcije cepljenja lisic proti steklini najdete na spletnih straneh Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin na naslednji povezavi: http://www.uvhvvr.gov.si/si/delovna_podrocja/zdravje_zivali/bolezni/steklina/

POMEMBNO

Če oseba pride v stik z vabo s cepivom proti steklini in pride vsebina vabe (kapsula mora biti predrta) v stik s sluznico ali svežo rano, tak stik obravnavamo kot ugriz stekle živali.Mesto najprej 15 minut spiramo z milnico ali samo z vodo.Oseba naj se zglasi v antirabični ambulanti na NIJZ.
Več o tem je na voljo na spletni strani: http://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/uploaded/algoritem_preprecevanje_stekline_pri_ljudeh_v9_internet.pdf

Oglejte si tudi