Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
2°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

"Kdor hoče, bo našel pot, kdor noče, pa izgovor"

To so besede, ki jih je za uvod v tečaj računalništva projicirala na platno naša mentorica Barbara Plut. Napisano še kako drži! Konec januarja smo izvedli kratek tečaj računalništva. Zbrali smo se v računalniški učilnici OŠ Dolenjske Toplice.
Zanimivo je, da  so se tokrat  člani DU prijavili že kmalu po tem, ko je bil razpis za tečaj objavljen v Vrelcu. Skupina je bila kmalu polna in nekatere člane, ki so se še želeli vključiti v izobraževanje, smo morali zavrniti. Tečaj je trajal devet ur. Dobili smo se 3-krat popoldan po tri šolske ure. Prvi dan smo pisali, popravljali, oblikovali in shranjevali besedilo v wordu, drugi dan smo namenili spletu. Iskali smo zanimivosti, glasbo, risanke, oddaje pa tudi slike, ki smo jih kasneje vstavili v dokument. Zadnje popoldne smo se ukvarjali z elektronsko pošto, ki predstavlja  zelo razširjen medij komunikacije. Večina tečajnikov je našla pot do znanja, želijo si, da bi z učenjem lahko nadaljevali. Utrinki s tečaja: 

Antonija: "Bilo je zanimivo. Uspešno sodelovanje z mentorico je omogočilo, da smo se nekaj naučili. Da bi se naše znanje okrepilo in nam ostalo v spominu, bi bilo dobro, da bi se še srečevali v prostorih DU z našimi člani, veščimi računalniškega znanja."
Milena: "Tečaj je bil izjemen. Mentorica Barbara Plut je bila zelo potrpežljiva . Predznanje tečajnikov je bilo različno. Vsebine so bile za marsikoga nove, nekateri pa so znanje utrjevali."
Drago: "Tečaj mi je bil všeč, osvojil sem veliko novega in zdaj dosti lažje delam z računalnikom. Predavateljici pa pet točk, saj je znala lepo, enostavno in razumljivo posredovati znanje. Mislim, da moramo drugo leto nadaljevati s tečajem."
Anica in Lojze: "S tečajem sva bila zadovoljna. Bil je koristen za nas upokojence. Obnovila sva znanje in osvojila veliko novih podrobnosti.  Snov sva spremljala z zanimanjem in razumevanjem. Predavateljica je bila nazorna, dostopna in razumljiva."
Minka: "Počasi se daleč pride, tako bomo tudi mi počasi osvojili računalniško znanje."
Nada: "Računalniški tečaj mi je ostal globoko v srcu, bilo je nepozabno. Bili smo učenci, ki smo spoznavali računalniške zakonitosti. Mi starejši rabimo malo več časa, da se česa naučimo. Več znaš, več veljaš.  V času novih tehnologij, je dobro, da nekaj znamo."

Večina tečajnikov si želi, da bi se tovrstna aktivnost nadaljevala že zdaj  v  prostorih društva, pri čemer bi bili mentorji člani našega društva, ali pa prihodnje leto v obliki nadaljevalnega tečaja.


Pripravila: Milica Lukšič
Foto Dušan Kraševec

Oglejte si tudi