Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
7°C
JUTRI
26°C
6°C
Oceni objavo

DOLENJSKI OTROCI NA DEBELEM RTIČU UŽIVAJO

 Letošnjega letovanja na Debelem rtiču, se je preko Območnega združenja RK Novo mesto, udeležilo 304 otroci, starih od 6 do 16 let iz vseh dolenjskih osnovnih šol. Letovali so v treh izmenah. Včeraj smo z v tretji izmeni obiskali otroke predstavniki občin in prostovoljci OZRK Novo mesto.

 

Mladinsko letovišče in zdravilišče RKS Debeli rtič je tradicionalna destinacija letovanja dolenjskih otrok. Kolonij se radi udeležujejo, zato je bilo letos spet več povpraševanja, kot ponudbe. To zagato smo na Območnem združenju reševali na ta način, da smo rezervirali še en termin za 46 dodatnih otrok in za pokritje stroškov zbrali 9.798 eur, ki so jih prispevali donatorji. Stroške zdravstvenega letovanje je znatno pokril ZZZS, socialnega občine, nekaj pa so prispevali tudi starši.

Včeraj smo naše otroke na Debelem rtiču obiskali predstavniki OZRK Novo mesto, predsednik Marjan Grahut in nekaj prostovoljcev krajevnih organizacij. Povabilu pa so se odzvali tudi  župan Občine Dolenjske Toplice Jože Muhič, župan Občine Škocjan Jože Kapler in župan in podžupan Občine Šentjernej Radko Luzar in Janez Selak. V imenu gostiteljev so dolenjsko delegacijo sprejeli generalna sekretarka RKS Renata Brunskole in direktorica Debelega rtiča Ana Žerjal s svojo ekipo. Po uradni predstavitvi letošnjega poteka dela v zdravilišču in zdravstvenih letovanj je počutje otrok v tretji izmeni predstavil pedagoški vodja Gregor Udovč, ki s 14 vzgojitelji skrbi za otroke. Poudaril je, da je 136 otrok izjemno mirnih in da so med seboj razvili prijateljske odnose, se dobro razumejo in kar težko se jim bo ločiti v soboto, ko gredo domov.

Otroci so nam priredili kratek zabavni program, potem pa so se srečali z župani in prostovoljci, ki so jim podarili žoge, loparje in druge športne rekvizite in jih odpeljali na sladoled. Obiskovalci so se prepričali o koristnosti letovanj za otroke in zagotovili, da bodo tovrstno dejavnost še podpirali.

Oglejte si tudi