Prijave sprejemamo do vključno četrtka, 17. 10. 2024, na tel. št. 040 696 877 (DPŽ ‒ Metka Jordan) ali elektronska naslova: dpz.toplice@gmail.com ali irena.ule@bf.uni-lj.si (predsednica Zveze kmetic Slovenije).
Prijavljene izdelke bomo sprejemali v petek, 18. 10. 2024, med 17.00 in 19.30 v prostorih KKC
Dolenjske Toplice (Sokolski trg 4, Dolenjske Toplice).
Dostaviti je potrebno en izdelek ‒ jabolčni zavitek, ki mora tehtati najmanj 1,5 kg in biti dekoriran z užitno dekoracijo. Prispevek znaša 5 € na izdelek in se poravna v gotovini ob dostavi.
- zunanji videz (oblika izdelka, dekoracija, videz barve skorje in sredice)
- vonj skorje in sredice,
- videz nadeva in inovativnost (povezava skorje, sredice in nadeva, usklajenost nadeva z dodatki)
- okus sredice in skorje.
Izdelki se razvrstijo v dve kategoriji glede na uporabo vrste moke za testo:
- A – pšenična moka
- B – moka iz drugih vrst žit (pirina, ajdova, ječmnenova, ržena, …)
Pravilnik in razpis se nahajata na spletni strani DPŽ Dolenjske Toplice: http://www.dpz-toplice.si,
Zveze kmetic: http://agri.bfro.uni-lj.si/zveza in KGZS – Zavoda Novo mesto: www.kmetijskizavod-nm.si.
KAKO POTEKA OCENJEVANJE
Izdelke bo ocenila tričlanska strokovna komisija v petek, 18. 10. 2024. Ocenjevanje bo potekalo v skladu s Pravilnikom o ocenjevanju kakovosti jabolčnih zavitkov na državnem ocenjevanju.
Razstavljeni bodo celi jabolčni zavitki (nerazrezani), ZATO POSKRBITE ZA LEP ZUNANJI VIDEZ ZAVITKA. Rezultati bodo na razpolago v soboto 19. 10. 2024 od 8. ure dalje pri Mariji Šuštaršič (041 807 725).
Podelitev priznanj bo v okviru kulturnega programa Praznika topliškega jabolka v soboto, 19. 10. 2024, ob 14. uri na prireditvenem prostoru KKC.
Udeleženci sami poskrbijo za prevzem priznanj.
Po podelitvi priznanj bo možen odkup razstavljenih zavitkov.
Prisrčno dobrodošli!