Logo MojaObčina.si

Dolenjske Toplice

DANES
13°C
2°C
JUTRI
3°C
-7°C

24.POHOD PO JURČIČEVI POTI

2096
Organizator: Planinsko društvo POLŽ Višnja gora
Deli

DU Dolenjske Toplice organizira avtobusni prevoz na Pohod po Jurčičevi poti. Odhod avtobusa bo ob 7.00 uri iz avtobusne postaje v Dolenjskih Toplicah. Avtobus bo pobiral udeležence po ustaljenem vrstnem redu in nas odpeljal do Višnje gore, po končani proslavi pa na Muljavi. V primeru manjšega števila prijav, gremo z osebnimi avtomobili.
Prijave in informacije : Elica Pavlič gsm 051 222 631 ali elica.pavlic@gmail.com

Udeležba na lastno odgovornost. Prispevek za vožnjo poberemo na avtobusu.


Koristne informacije.
Tudi letos vas vabimo na tradicionalni, tokrat že 24. Pohod po Jurčičevi poti, ki bo potekal v soboto, 4. marca 2017, z začetkom med 7. in 10. uro v starem mestnem jedru v Višnji Gori. Osrednja tema letošnjega pohoda je Jurčičevo znano delo Kozlovska sodba v Višnji Gori, obiskovalce pa bo letos nagovoril kar pisatelj Josip Jurčič osebno.

Pohodniki bodo lahko sodelovali na literarnem kvizu in si osvežili spomin na našega Jurčiča z informativnimi tablami. Za otroke bodo potekale 3 brezplačne Jurčičeve ure pravljic s karikaturistom, na ogled bo razstava likovnih del Damijane Bijek na temo Jurčičeva pot, predstavili bodo tudi projekt JSKD OI Ivančna Gorica – prevod Kozlovske sodbe v madžarski jezik.

Pohodniki bodo lahko na nekoliko spremenjeni 15-kilometrski poti občudovali naravne lepote in bogato kulturno dediščino med Višnjo Goro, Muljavo ter Krko, iz katerih je tudi pisatelj Josip Jurčič črpal navdih za svoje ustvarjanje. Jurčičeva pot je sicer tudi del Krožne poti Prijetno domače, s katero je Občina Ivančna Gorica povezala celo turistično ponudbo v občini.

Na celi poti bo poskrbljeno za zanimive postanke in okrepčilo. Med drugim si bodo lahko pohodniki ogledali razvaline Starega gradu grofov Višnjegorskih, pri hotelu Polževo jih čaka brezplačno okrepčilo, na najvišji točki na 650 metrih nadmorske višine pa si bodo lahko ogledali zanimivo cerkvico Svetega Duha iz 15. stoletja.

Vsi pohodniki bodo ta dan imeli prost vstop v rojstno hišo Josipa Jurčiča z muzejem na prostem na Muljavi. Pohodniki z največ kondicije lahko pohod podaljšajo z Muljave do Krke, kjer bodo za njih odprta vrata Krške jame, obvezen pa bo tudi postanek v nekdanji stari šoli, ki jo je nekoč obiskoval tudi pisatelj Jurčič, danes pa v njej deluje lokalna turistična informacijska pisarna.

Zaključna slovesnost se bo začela ob 11.30 uri. Prireditev bo spremljal bogat kulturni program. Pohodnike bo pozdravil Josip Jurčič osebno, nastopil bo Adi Smolar, poskrbljeno pa bo tudi za dobro okrepčilo, saj se bodo lokalni ponudniki predstavili na stojnicah.

Pohodniki se lahko do Višnje Gore pripeljejo tudi s posebnim brezplačnim vlakom Prijetno domače iz smeri Ljubljane in Novega mesta (Bršljin). Odhod vlakov je načrtovan v zgodnjih jutranjih urah, s prihodom v Višnjo Goro približno ob 8.00. Vožnja z vlakom je za udeležence Jurčičevega pohoda brezplačna, a so obvezne predhodne prijave na elektronski naslov ali telefon 041 437 382, vsak delovni dan od 8.00 do 15.00 ure.

Za vrnitev z Muljave in Krke proti Ivančni Gorici in Višnji Gori je organiziran avtobusni prevoz, ki vozi od 11. do 16. ure. Prevoz je vštet v plačilo startnine (3 EUR) na začetku poti v Višnji Gori.

Za parkiranje na izhodišču je poskrbljeno. Pohod bo organiziran v vsakem vremenu.Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!