Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
9°C
Oceni objavo

Video: 1. SLOVENSKI KOLESARSKI KONGRES

O prvem slovenskem kolesarskem kongresu

Logična nadgradnja EDUCENTROVIH enodnevnih izobraževanj

Na EDUCENTRU že vsa leta organiziramo izobraževanja povezana s kolesarsko infrastrukturo. Glede na vedno več dejavnosti, tako države kot občin, pri razvoju kolesarske infrastrukture, je logično nadaljevanje naše dejavnosti organizacija prvega slovenskega kolesarskega kongresa.

Tematika je široka, epidemija Covid 19 pa nas omejuje pri vseh dejavnostih, ki bi jih želeli izpeljati. Pri pripravi vsebine smo se zato osredotočili na nekaj ključnih tem, ki se nam zdijo pomembne: kakovost infrastrukture in storitev, pogled v prihodnost, primeri dobrih praks s tujine.

Želimo si športnega in poslovnega povezovanja, da bo Slovenija čim prej povezana s kakovostno kolesarsko infrastrukturo tako za razvoj turizma kot trajnostno mobilnost.

Občina Dobrovnik je ustanovljena leta 1998 in leži na območju, kjer je nekoč bilo Panonsko morje. V pomurskem in slovenskem merilu sodi med majhne občine. Meji na štiri občine in sicer: Moravske Toplice, Turnišče, Kobilje in Lendava. Vsled neposredne bližine sosednje Madžarske se intenzivno povezuje tudi z tamkajšnjimi obmejnimi območji.

Oglejte si tudi