Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Nove pridobitve za uporabnike sistema souporabe električnih vozil Avant2Go

  • Avant2Go premierno predstavlja električni rent-a-car - brez zamudne papirologije, na več kot 60 lokacijah po Sloveniji in 24/7 preprosto dosegljiv prek aplikacije
  • Avant car in AMZS v zavezništvo na področju razvoja mikromobilnosti
  • Leto 2019 uporabnikom sistema souporabe električnih vozil Avant2Go prinaša pomembne novosti, s katerimi omogočamo še večje prihranke in dodatno poenostavljamo mobilnost.

     

    Avant2Go souporaba odslej tudi z možnostjo (več)dnevnih najemov

    V okviru najnovejše nadgradnje predstavljamo novost, ki so si jo zaželeli številni uporabniki in za Avant2Go družino predstavlja veliko pridobitev. Avant2Go floto bodo lahko uporabniki namreč odslej preprosto, prek iste aplikacije, uporabljali tudi kot rent-a-car za eno- ali večdnevne potrebe - denimo izlete, vikend, službene poti in podobno, hkrati pa bo najvišja dnevna cena souporabe vozil Avant2Go fiksirana in vnaprej znana. Ključne prednosti v primerjavi s klasično rent-a-car storitvijo so: široka mreža prevzemno-vračilnih lokacij (v vlogi poslovalnic je že prek 60 lokacij v Ljubljani, Mariboru, Kranju in Murski Soboti), nobene zamudne administracije (postopek najema ostaja povsem enak kot so bili uporabniki Avant2Go storitve vajeni doslej), odpiralni čas 24/7 (Avant2Go vozilo lahko najamete kadarkoli in na katerikoli razpoložljivi lokaciji), možnost najema v zadnjem trenutku, brez čakanja na potrditev ponudnika (sistem vedno prikaže vsa trenutno razpoložljiva vozila) ...

     

    Kaj je naredila razvojna ekipa Avant2Go? V aplikacijo smo vključili cenovno kapico, ki avtomatsko omejuje najvišjo ceno najema znotraj dneva. V praksi to pomeni, da ko uporabnik z vsoto prevoženih kilometrov in porabljenega časa doseže to ceno, ta znotraj 24-ih ur najema ne narašča več in predstavlja končno ceno, čeprav uporabnik v tem času morebiti naredi dodatne kilometre (in ima vozilo seveda tudi dlje časa v najemu). Cene dnevnega najema se začnejo že pri 39 evrih z DDV za Smart Electric Drive in nadaljujejo pri 49 (Renault Zoe), 59 (VW e-Golf) in 69 evrih (BMW i3).

     

    S tem uporabnikom omogočamo dodatno fleksibilnost, tudi v primeru daljših potreb po mobilnosti, saj je najvišja dnevna cena izposoje vozil iz Avant2Go flote vnaprej znana (in fiksna). Med možnimi scenariji uporabe, kjer pridejo do izraza prednosti cenovne kapice, so denimo ugodna vikend uporaba, službena pot v Maribor ali prestolnico (in nazaj), sobotni izlet do enega izmed slovenskih turističnih biserov, enodnevno smučanje na katerem izmed slovenskih smučišč in podobno. Funkcionalnost dnevnih najemov bo aktivirana v prihajajočem tednu.

     

    Z naslednjo nadgradnjo bo rent-a-car funkcija uporabnikom omogočala še več – prek aplikacije in iz domačega naslanjača bodo lahko namreč prvič izbirali ne samo znotraj rastoče Avant2Go flote, temveč tudi med široko množico razredov klasično gnanih vozil.

     

     

    Na poti nove kulture mobilnosti odslej tudi z AMZS

    Sistemu souporabe električnih vozil Avant2Go ponudnika Avant car se, poleg Zavarovalnice Sava, ki je v partnerstvu že vse od začetka rednega delovanja, pridružuje tudi AMZS, ki ima na področju vozil in voznika pomembno vlogo.

     

    Z veseljem oznanjamo začetek strateškega sodelovanja z AMZS, ki s svojimi storitvami in aktivnostmi neprecenljivo prispeva k varni mobilnosti udeležencev v cestnem prometu. Cilj zavezništva je pripomoči k hitrejšemu razvoju zelene mobilnosti v Sloveniji skozi različne inovativne oblike, vključno z mikromobilnostjo, kjer bomo z zasledovanjem čiste, učinkovite in dostopne storitve uporabnikom omogočili še več možnosti in svobode pri zadovoljevanju njihovih potreb po mobilnosti.

     

    AMZS-jeve izkušnje in ozaveščevalna, izobraževalna ter varnostna vloga bodo nedvomno pripomogli k še hitrejšemu napredku kulture mobilnosti na slovenskih tleh.

     

    O napredku in mejnikih sodelovanja vas bomo sproti obveščali.

     

    O sistemu Avant2Go

    Avant2Go, prvi slovenski sistem souporabe električnih vozil, je v tretjem letu uspešnega delovanja prisoten v štirih slovenskih mestih, vključuje že preko 150 vozil, 60 postajališč in skoraj 3 milijone prevoženih brezemisijskih kilometrov ter ima med svojimi uporabniki vsled preproste uporabe in prihrankov poleg posameznikov tudi že občine, ministrstva in veliko podjetij.

     

    Dodatne informacije

    Matej Grošelj 

    041 675 094

    matej.groselj@avantcar.si

    Oglejte si tudi