Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Odprli novo pravljično pot nad Dobrovo

Po novem se lahko podate na Gradišče nad Dobrovo po tako imenovani pravljični poti »Zven zaklete grofice«. Gre za planinsko pot, ki se začne pri hotelu G-design, nadaljujete po pločniku do podsmreškega gasilskega doma, kjer jo nato mahnete levo v gozd na Gradišče. Pot je označena z po pločniku in drevesih z rumenimi oznakami. V čem je posebnost te poti? Gre za prvo pravljično zvočno pot, kar pomeni, da se boste na poti srečevali z različnimi zvočili in lesenimi skulpturami, ki vas bodo popeljale v svet domišljije ošabne grofice, ki naj bi nekoč živela na Gradišču. Za pot, ki je primerna za vse starosti, računajte približno eno uro v eno smer. Otroci bodo uživali – preverjeno!

Pot so slovesno odprli 12. novembra na dvorišču omenjenega hotela. Odprtja – slavnostni trak so prerezal župan Franc Setnikar, ravnateljica OŠ Dobrova Sonja Bregar Mazzini in Rok Kanc iz G-design hotela - se je udeležilo veliko družin in posameznikov iz dobrovskega ter brezoviškega konca. Voden sprehod do vrha je bil tokrat popestren s predstavitvijo zvočil, na vrhu pa je sledila še predstava o zakleti grofici, ki so jo pripravili dobrovski osnovnošolci.

Če pa vas zamika odhod na pot s katero upravlja JZ Polhograjska graščina, dobite več podrobnosti na spletni strani zavoda Škrateljc, ki je v sodelovanju z Občino Dobrova – Polhov Gradec in drugimi partnerji, poskrbel za vzpostavitev poti. (gt)

KAKO NA POT:

Doživetje Zven zaklete grofice se prične pri G Design Hotelu, Tržaška cesta 330, 1000 Ljubljana (GPS 46.02860941069272, 14.433661482463336 ) na Tržaški cesti v Ljubljani, tik ob izvozu Brezovica s primorske avtoceste. V recepciji G Design Hotela dobite Zvonko beležko in svinčnik za na pot, na voljo pa bo tudi slikanica Zakleta grofica. Pot je krožna in se konča v G Design Hotelu, kjer za rešeno misijo prejmete zvonko nagrado. Beležko in slikanico lahko naročite tudi na naši spletni strani.

Do izhodišča pot lahko pridete tudi z mestnim avtobusom (linija 6, postaja na Gmajnici).

Informacije info@grad-polhovgradec.si, info@skrateljc.org ali na telefon  01 364 56 94 ali +386 (0)31 776 259.

Oglejte si tudi