Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Novi župnik bod' pozdravljen!

Sredi dopustniških dni, 4. avgusta pri maši ob 9.30, je bil na Dobrovo umeščen duhovnik, g. Janez Kvaternik. Pri maši se je zbralo lepo število dobrovskega občesta, ki so novega župnika sprejeli z velikim veseljem. Dobrodošlico mu je zapel Mešani pevski zbor Dobrova, pozdravil ga je predstavnik Župnijskega sveta, Robi Kržič, dobrote z domačih krajev pa sta mu izročila zakonca Čemažar. Razveselili smo se tudi njegove prijazne gospodinje Mare, ki ga spremlja na njegovi poti že 23 let. Novega župnika je umestil in mu uradno predal v oskrbo gospodarsko in dušnopastirsko vodstvo župnije Dobrova arhidiakon monsinjor Franci Petrič.

G. Janez Kvaternik, ki bo zdaj vodil dobrovsko župnijo in župljane duhovno oskrboval prihaja iz župnije Šmartno pri Litiji, sicer pa je duhovnik že 27 let. 31. oktobra bo obhajal 53. rojstni dan. Doma je iz Starega trga pri Ložu, sin mame Darinke in očeta Janeza. Po mašniškem posvečenju v ljubljanski stolnici leta 1992 je bil kaplan v Domžalah in nato na Kapitlju v Novem mestu. Leta 1997 je postal župnik v Jaršah pri Domžalah in tam ostal do leta 2011, ko je odšel za župnika v Šmartno pri Litiji, kjer je soupravljal še župnijo Javorje. Bil je tudi dekan dekanije Domžale. Znan je po svojem dobrohotnem značaju, ne mara konfliktov in je pregovorno miroljuben mož, tako da se sodelovanja z njim lahko nadvse veselimo.

V teh časih žal ni več samoumevno, da ima vsaka župnija svojega župnika. Zato moramo biti novemu župniku župljani v pomoč pri njegovem delu, obenem pa prositi za nove delavce v Gospodovem vinogradu.

Spoštovani g. Janez Kvatrnik, želimo vam dobrega počutja v naši sredi!

 

Magdalena Tehovnik, foto: Robi Kržič

Oglejte si tudi