Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

V kratkem tudi pričetek prenove Ulice Vladimirja Dolničarja

Leto 2022 je v občini Dobrova - Polhov Gradec zelo pestro, kar se tiče izvajanja infrastrukturnih projektov. Tudi prebivalci Dobrove lahko še letos pričakujejo številne ureditve v središču naselja – ena največjih pa bo zagotovo prenova Ulice Vladimirja Dolničarja, lokalne ceste, ki povezuje regionalno cesto R3 641/1369 Ljubljanica–Ljubljana in lokalno cesto LC067021 Dobrova–Horjul.

Trenutno na Ulici Vladimirja Dolničarja ni površin za pešce in kolesarje, ki bi jim omogočale varno udeležbo v prometu, kar je ena izmed glavnih problematik, ki jih bo projekt odpravil.   Projekt predvideva prenovo in zoženje površin za avtomobile (na dva pasova po 1,75 m), dvostranski kolesarski pas v širini 1 m, dvostranski pločnik, posodobitev prometne signalizacije, ureditev dvignjenega križišča ulice Stara cesta, Ulice Emila Adamiča in Ulice Vladimirja Dolničarja, rekonstrukcijo cestnih priključkov na Horjulsko in regionalno cesto in ukinitev oz. prestavitev avtobusne postaje nasproti trgovine ob Polhograjsko cesto. Na Ulici Vladimirja Dolničarja bo s projektom izvedena tudi umiritev prometa; omejitev hitrosti bo po prenovi namreč znašala 30 km/h.

Vrednost projekta znaša 92,3 tisoč evrov. Z izvajalcem del Trgograd je bila v aprilu podpisana pogodba za izvedbo projekta. 18. maja 2022 pa je potekala tudi predstavitev projekta za vse lastnike zemljišč na območju. Realizacija projekta je načrtovana v letu 2022, aktivnosti pa trenutno potekajo skladno s terminskim planom, zato lahko pričetek del pričakujemo v kratkem.

Ureditev ulice bo dopolnila še prenova objekta Zelene doline. Na križišču s Horjulsko cesto se bo projekt navezal na projekt za prenovo Horjulske ceste (1. faza), na križišču z regionalno cesto pa na projekt Barjanske kolesarske povezave. Ta bo poskrbel za izgradnjo obojestranske mešane površine za pešce in kolesarje ter tudi za to, da se bo avtobusna postaja poleg kmetijske zadruge prestavila vzdolž Polhograjske ceste proti krožišču. Na njenem mestu pa bo nastala tlakovana površina za pešce.


l.o.

Oglejte si tudi