Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Polhograjska graščina v juniju

Junijska rubrika je prilagojena trenutnim okoliščinam in ukrepom, ki se jih moramo držati, da bomo ostali zdravi, in se kasneje lahko udeležili več dogodkov, ki jih pripravljamo za vas. Nekaj ukrepov se je v primerjavi s prejšnjim mesecem že sprostilo, zato določene dogodke že izvajamo v prilagojeni različici. 
 

Vsi ste vljudno vabljeni, da nas v teh dneh spremljate tudi preko naših družbenih omrežij, zato da boste vedeli, kdaj bo kakšen dogodek. Obiščite turistično spletno stran www.visitpolhovgradec.si, FB stran Blagajeva dežela, igrivo zaledje Ljubljane, FB stran Polhov doživljajski park, FB stran Grajske poroke ali Instagram profil Polhograjska graščina

 

Polhov doživljajski park

Polhov doživljajski park je zasnovan tako, da skozi preplet pravljičnega in resničnega sveta ustvarja doživetja, ki otroke spodbujajo h gibanju v naravi in jih na nevsiljiv način učijo o naravi in kulturi Polhovega Gradca. Spodbujajo jih k lastnemu razmišljanju in razvijanju odnosa do narave ter budijo njihovo domišljijo in ustvarjalnost. Vrhunsko doživetje za družine z otroki! 
Polhov doživljajski park je odprt vse dni v tednu 10:00─20:00; vstopnice lahko kupite v hiši v parku.
V primeru slabega vremena imamo zaprto (preverite na Facebook strani Polhov doživljajski park). Obiskovalce prosimo, da upoštevajo navodila in ukrepe. 

 

Hiša v parku 

Hiša v parku je odprla svoja vrata. Odprto imamo vse dni v tednu 10:00─20:00, kjer lahko obiskovalci kupite vstopnice, spominke, sladoled, ipd. V primeru slabega vremena imamo zaprto. Ogled razstave zaradi ukrepov zaenkrat še ni mogoč. Obiskovalce prosimo, da upoštevajo navodila in ukrepe. 

 

Dvorska cerkev

Ali ste vedeli, da je po dolžini strop v glavni ladji razdeljen na 17, v stranskih pa na 16 vrst skoraj kvadratnih kaset, medtem ko se počez v stranskih ladjah zvrstijo štiri, v glavni pa pet vrst? Iz tega sledi, da imamo v glavni ladji 85, v stranski pa 64 kaset. Kasete so v osnovi bele barve, letve in motivi gotskih stropnih mrež pa oker barve, gre za motiv štirikrake zvezde. Vse to in še več boste lahko izvedeli na vodenjih po našem najlepšem primeru pozne gotike pri nas, cerkvi sv. Petra v Dvoru pri Polhovem Gradcu. Vodenj zaradi ukrepov še ne izvajamo. 

 

Mozartovi družinski dnevi

S klikom na Festival ljubiteljev klasične glasbe si za 45 minut popestrite nedeljsko popoldne 24. 5., ter si oglejte že 211. Mozartove družinske dneve v izvedbi KUD Serafina. Vljudno vabljeni!


Poroka v romantični Polhograjski graščini, le korak iz Ljubljane
V romantični Polhograjski graščini lahko sklenete poročno zaobljubo v poročni dvorani ali v paviljonu v grajskem parku, poročno slavje pa nadaljujete v parku, največkrat kar pod stoletno grajsko lipo. Zopet imamo uradne ure za poroke ob sredah med 12. In 18. uro, vendar le ob predhodni najavi in upoštevanju ukrepov. 

 

Čaj z grofom Blagajem

Kako lepo se je vrniti v preteklost, kadar to upodabljata tako uglajen in imeniten mož, kot je grof Rihard Ursini Blagaj, in njegova soproga, elegantna Antonija! Res sta minili dve stoletji, ko sta živela v graščini v osrčju Polhograjskega hribovja, a odtlej se nista postarala niti za leto. 19. stoletje čas, ko je tu vrvelo od vznemirjenja zaradi odmevnega botaničnega odkritja, ki je v te kraje pripeljalo celo saškega kralja in čas, ko je bila graščina središče naprednih razsvetljenskih idej. Zato se to območje tudi imenuje »Blagajeva dežela«.

 

GRAJSKA knjižnica Polhov Gradec

Vrata grajske knjižnice so ponovno odprta vsak četrtek od 17. do 19. ure in v soboto od 10. do 12. ure.  

V knjižnici je na voljo veliko literature, ki je priporočena za domača branja (za osnovne in srednje šole), bralne značke in za Cankarjevo tekmovanje, zato vabljeni tudi šolarji in dijaki. Članarine za mlade do 18. leta ni.

 

Pišite, pokličite, spremljajte, za vas smo na voljo: 

T: 031 776 259 
E: info@grad-polhovgradec.si 
www.grad-polhovgradec.si    www.visitpolhovgradec.si
Spremljajte nas tudi na FB strani Blagajeva dežela, igrivo zaledje Ljubljane in na Instagram profilu Polhograjska graščina.

Pripravili: Julija Buh in Nina Slana

 

 

Oglejte si tudi