Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Občina na osrednjem turističnem sejmu

Občina Dobrova - Polhov Gradec je tudi letos sodelovala na sejmu Natour Alpe-Adria na Gospodarskem razstavišču od 31. januarja do 3. februarja. S programom Čaj z grofom Blagajem in grofico Antonijo iz Polhograjske graščine je sooblikovala program v Zeleni vasi, in sicer na stojnici Slovenske turistične organizacije, hkrati pa sta naša prepoznavna lika nekatere pomembne goste pogostila tudi s čajem v kavarnici stojnice Turizma Ljubljana.
Več kot 200 turističnih ponudnikov iz 11 držav se je tistikrat zbralo na Gospodarskem razstavišču. Med njimi sta turistično ponudbo, programe in doživetja narave na območju Dobrove in Polhovega Gradca predstavili tudi Občina Dobrova - Polhov Gradec in Polhograjska graščina oziroma njuni predstavniki. S slikovno bogatim promocijskim materialom in prikupnostjo so obiskovalce skušali pritegniti in jim približati podeželsko občino, ki je le streljaj oddaljena od mesta Ljubljana. Izkušnja razstavljavcev je bila prijetna in koristna, tudi zato, ker je bila to odlična priložnost ne le za promocijo na enem najbolje obiskanih turističnih sejmov, pač pa je to tudi mesto za mreženje, izmenjavo dobrih praks in morda celo iskanje skupnih produktov in poti med različnimi ponudniki. Vsebina je bila tudi letos usmerjena v promocijo zelenega, aktivnega turizma, ki zasleduje konec preteklega leta sprejeto zasnovo Strategije trajnostne rasti slovenskega turizma v obdobju 2017–2021.

Grof Blagaj in grofica Antonija sta še posebej pritegnila pozornost. Najbolj sta bila vesela družbe in kramljanja s prijatelji in znanimi kulturniki – Francetom Prešernom, Ivanom Cankarjem, Ivano Kobilico in drugimi liki, ki so letos še zaznamovali osrednjo turistično sejemsko prireditev v Sloveniji. Sicer pa sta s svojo prisotnostjo in programom sooblikovala program v Zeleni vasi Slovenske turistične organizacije, ob določenih urah pa sta na čaj v kavarnico stojnice Turizma Ljubljana povabila mnoge mimoidoče. Njune družbe in gostoljubja so bili deležni mnogi slovenski in tuji obiskovalci sejma, visoki gosti, med njimi sta bila tudi predsednik vlade dr. Miro Cerar, ki je sejem tudi odprl, in minister Zvonko Počivalšek, ki je na sejmu predstavil novo strategijo turističnega razvoja Slovenije.

Predsednik vlade je v govoru ob odprtju navedel nekaj podatkov, ki pravijo, da je Slovenijo lani obiskalo več kot 4,7 milijona turistov, kar je 13 odstotkov več kot v predhodnem letu. Skupaj so ustvarili skoraj 12 milijonov prenočitev, kar v primerjavi s predhodnim letom predstavlja 11-odstotno rast. Število tujih turistov se je lani povečalo za 17 odstotkov na 3,4 milijona, ustvarili so skoraj 8,1 milijona prenočitev. Ti podatki kažejo, da je Slovenija na zemljevidu sveta privlačna, trajnostno naravnana turistična destinacija: "V prav vsakem kotičku naše države najdemo zgodbe, bogato naravno in kulturno dediščino ter kreativne in inovativne ljudi. Zato smo prepričani, da nam bo uspelo uresničiti vizijo, ki smo si jo zastavili v novem strateškem dokumentu, da bo Slovenija prepoznavna kot globalna zelena butična destinacija za zahtevnega obiskovalca, ki išče raznolika in aktivna doživetja". Pod slednje se lahko podpiše tudi občina Dobrova - Polhov Gradec, ki vse to ima in počasi to prepoznavajo tudi drugi, tako je v lanskem letu prejela bronasti znak Slovenia Green Destination.

 

Nadja Prosen Verbič, fotografije: npv

Oglejte si tudi