Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Dogodki in novosti v septembru

V mesecu septembru bomo odprti vse dni od 10:00–20:00. Polhov doživljajski park je vsekakor nepozabna izkušnja za naše najmlajše. V hišici v parku se lahko posladkate z dobrotami iz Blagajeve dežele, si prilastite ročne izdelke domačinov ali pa knjige, ki so povezane z lokalnim okoljem. Na zalogi sta tudi pijača in sladoled, ki dobro deneta ob prebiranju knjig, ki so na voljo v grajski Knjižnici pod krošnjami. Za tiste bolj aktivne po novem ponujamo tudi najem električnih koles, s katerimi lahko raziščete mogoče malo manj znane in obljudene kotičke. Kolesa se prav tako nahajajo v Šentjoštu (Možinetova hiša) in na Črnem Vrhu (Pr' Popr). 

Dvorska cerkev

Pridružite se nam na ogledu najlepšega primera pozne gotike na Slovenskem – dvorske cerkve sv. Petra v Dvoru pri Polhovem Gradcu. V nedeljo, 5. septembra, od 16. do 18. ure.  Vodenje je brezplačno. Z vami bo Marjan Malovrh.

Polhov doživljajski park

Polhov doživljajski park je zasnovan tako, da skozi preplet pravljičnega in resničnega sveta ustvarja doživetja, ki otroke spodbujajo h gibanju v naravi in jih na nevsiljiv način učijo o naravi in kulturi Polhovega Gradca. Spodbujajo jih k lastnemu razmišljanju in razvijanju odnosa do narave ter budijo njihovo domišljijo in ustvarjalnost. Vrhunsko doživetje za družine z otroki!
Polhov doživljajski park je odprt vse dni v tednu, 10:00–20:00, vstopnice lahko kupite v hišici v parku.
Obiskovalce prosimo, da upoštevajo navodila in ukrepe.  

Prav poseben obisk Polhovega doživljajskega parka lahko doživite vsako tretjo nedeljo v mesecu ob 10:00, naslednjič torej 19. 9. ob 10:00, ko vas ob predložitvi vstopnice na vodenje brez doplačila popelje interpretativni vodnik. To nedeljo bo na voljo tudi delavnica herbarij, ki jo izvaja Muzej pošte in telekomunikacij. Valjeni na Družinski izlet v Polhov Gradec, pridružite se z nakupom skupne vstopnice, ki velja za Polhov doživljajski park in muzej.

Koncert zdravniškega orkestra Camerata medica V soboto, 25. septembra, ob 19:00, vljudno vabljeni na koncert Zdravniškega orkestra Camerata medica.

Mozartovi družinski dnevi
Festival ljubiteljev klasične glasbe bo ponovno tu za vas. V nedeljo, 26. septembra, ob 17:00, vabljeni na 222. Mozartove družinske dneve.

Poroka v Polhograjski graščini

V romantični Polhograjski graščini lahko sklenete poročno zaobljubo. Kljub manjšemu dovoljenemu številu svatov sta vam na razpolago poročna dvorana ali v paviljon v grajskem parku. Poročno slavje lahko nadaljujete v parku, največkrat kar pod stoletno grajsko lipo. Uradne ure za poroke so ob sredah med 12. in 17. uro, vendar le ob predhodni najavi in upoštevanju ukrepov.

Grajska knjižnica Polhov Gradec

Knjižnica Polhov Gradec se z novim knjižnim gradivom različnih žanrov pripravlja na jesensko sezono. Prisluhnili smo željam bralcev vseh starosti, tudi najmlajšim. Zaključujemo tudi shemo spremljevalnih dogodkov v sezoni 2021/22, med katerimi bodo na prvem mestu že utečene ure pravljic. Več obvestil sledi.

Delovni čas: četrtek 17:00–19:00, sobota 10:00–12:00

Pišite, pokličite, spremljajte, za vas smo na voljo:

T: 031 776 259
E: info@grad-polhovgradec.si

www.grad-polhovgradec.si www.visitpolhovgradec.si
Spremljajte nas tudi na FB strani Blagajeva dežela, igrivo zaledje Ljubljane  in na Instagram profilu Polhograjska graščina

Pripravili: Bor Bevc, Nina Slana in Roman Vučajnk (za knjižnico)

 

 

Oglejte si tudi